USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку проблеми з фінансуванням лікування чорнобильців

20 Квітня 2016 18:18
Нові посади медиків для обслуговування чорнобильців ввели у Луцьку. Проте на їх лікування коштів у бюджеті майже немає.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 20 квітня, повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук.

Так, з його слів, для пріоритетного медичного забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС та переселених з 30-тикілометрової зони у комунальному закладі «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» штатним розписом передбачена одна посада дільничного лікаря-терапевта та одна посада сестри медичної.

Нагадаємо, за станом на 1 квітня 2016 року на диспансерному обліку у згаданому закладі перебуває 639 громадян, з них 526 ліквідаторів та 113 евакуйованих із забруднених територій. 200 осіб із них визнані інвалідами з причин, пов’язаних із Чорнобильською катастрофою.

У 2015 році було профілактично оглянуто 588 чоловік (90,7%), оздоровлено 588 чоловік, із них – 103 в умовах стаціонару, 44 – в денних стаціонарах, 52 отримали санаторно-курортне лікування.

Крім того, в КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» 2126 дітей, які мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи третьої категорії, перебувають на диспансерному обліку, 31 із них визнані інвалідами. Усім дітям цієї категорії провели профілактичні огляди, а у 77 % із них виявлено різні захворювання.

Видатки на відшкодування придбання ліків за пільговими рецептами ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи та переселеним з 30-кітометрової зони враховуються в дотації вирівнювання обласного бюджету і передається у вигляді субвенцій місцевому бюджету. В межах обсягу цієї субвенції в місті Луцьку здійснюється відшкодування вартості рецептів через департамент соціальної політики Луцької міської ради, на 2016 рік на ці цілі виділено 829,9 тисячі гривень (10% із них – на протезування ротової порожнини).

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що протягом останніх років відмічається тенденція зменшення кількості путівок, що закуповуються департаментом соціального захисту Волинської обласної державної адміністрації за кошти субвенції державного бюджету для санаторно-курортного оздоровлення.

З метою покращення ситуації із фінансуванням, міська влада зверталась до Міністерства охорони здоров'я України із клопотанням сприяти включенню комунального закладу «Луцький центр первинно медико-санітарної допомоги» до реєстру установ, що надають медичну допомогу громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. На жаль, відповідь була негативною.

У всіх комунальних лікувально-профілактичних закладах міста Луцька проведення обстежень та лабораторних досліджень здійснюється в межах бюджетного фінансування, яке є недостатнім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus