USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку продають бібліотеку і 75 тисяч книжок

24 Січня 2017 13:45
Колектив профспілкової бібліотеки, яка розташована на проспекті Молоді в Луцьку, просить міську раду їх врятувати.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради, 24 січня.

Так, приміщення бібліотеки, площею 1100 квадратних метрів та 75 тисяч екземплярів книг книжкового фонду має піти з молотка. Саме таку постанову прийняв центральний орган профспілок.

Свого часу депутати міськради пропонували міському голові Миколі Романюку вивчити питання щодо подальшої долі приміщення. З’ясувалося, що міський голова цим особисто не займався, а доручив заступнику Сергієві Григоренку. Той, своєю чергою, передоручив пропозицію начальнику відділу управління комунального майна Аллі Грабко.

Алла Грабко зауважила: відділ взагалі не має стосунку до цього приміщення, адже воно в державній власності, той вивчати їм нічого.

Депутат Павло Данильчук зауважив: міський голова мав особисто провести переговори зі столичним керівництвом профспілок, до прикладу, для того, щоб профспілки передали приміщення в комунальну властість, натомість час втрачений.

Депутат Сергій Була зазначив: ринкова вартість цього приміщення – близько 9 мільйонів гривень. Колеги депутати, почувши таку суму, розвели руками: в міському бюджеті немає коштів на купівлю цього приміщення. Тим більше, якщо говорити про збереження статусу бібліотеки, то до вартості приміщення, треба додавати ще і вартість книжкового фонду.

Врешті, депутати вирішили доручити заступнику міського голови Сергієві Григоренку особисто таки вивчити питання, провести переговори з профспілкою і на сесії повідомити про варіанти його вирішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 24 Січня 2017 14:14
Дурні совєти строїли для нерозумних,гади книжки заставляли читати,вЛуцьк звозили,відривали від орала,ми ж могли весь світ кормити.всі болячки прошептати.
лучани до Анонім Показати IP 24 Січня 2017 15:11
Твої Савєти будували ГУЛАГИ, а бібліотеки будували українці всупереч більшовикам-вбивцям.
Лучанин до лучани Показати IP 24 Січня 2017 18:13
Добралися вже й до бібліотеки!А навіщо профспілкам книги?їм бабло треба і чим по більше.Продадуть і роздеребанять по кишенях!
заброшенный библиоте Показати IP 24 Січня 2017 14:49
современной власти книги не нужны. Нужны гоблины, которые могут повторять их лживые посты в фб без академических знаний. Зомби повторяющие лозунги.
оса Показати IP 24 Січня 2017 14:57
Профсілки вже всі санаторіі проср*ли і цю бібліотеку продадуть кому нада.А на шщо цікаво підуть гроші.Цим жирунам мало що 10% нашоі зарплати вираховують і путівок давно не дають то ще й книжками торгувати схотілось.А гріха не боітесь пане- товарищ Карпомиз
До Ост до оса Показати IP 24 Січня 2017 20:18
Карпомиз вже не голова ПРОФСПІЛОК!!!
Обломов Показати IP 24 Січня 2017 15:20
Все книги нужно сжечь... Один планшет заменит целую библиотеку. В век прогресса нужно осовремениватся! Бабинные громозтские магнитофоны и проигрыватели патефоны громофоны с кучей пластинок выкинули заменила флешка. Ламповые большие 800ватные телевизоры викинули. А то маленькие дети идут в школу с ранцами с кучей тяжолых книг если можно нести тонкий современный планшетик. Нужно идти в ногу с прогрессом!!
451 гардус за Фаренг до Обломов Показати IP 24 Січня 2017 16:09
Обліпити всі стіни екранами і втикати в них цілими днями. Бабкині магнітофони і т.д. це була тимчасова новинка для людства, а книги існують тисячі років. Порівнювати це може тільки людина яка прочитала максимум інструкцію на освіжувачі повітря.
ВОВК до Обломов Показати IP 24 Січня 2017 16:14
ти не Обломов а неук кацапський. По якості звуку твоя флешка і рядом не стояля з бобінним магом не кажучи вже про вініл. Вчи мат часть лапоть.
Анонім до Обломов Показати IP 24 Січня 2017 18:44
Когда-то про компакт -диски говорили, что они вечные. Информация может пропасть с любых носителей.
Дідо Показати IP 24 Січня 2017 15:47
коментар було видалено
Юра Показати IP 24 Січня 2017 18:06
Одні бари і банки і секс шопи , що далі ?
Анонім Показати IP 24 Січня 2017 18:47
Я - против! Отличная библиотека! Школьники туда ходили. Вот это настоящее преступление по отношению к своему городу. Жаль, что библиотека - не коммунальное учреждение.
Просто мама Показати IP 24 Січня 2017 23:34
В цій бібліотеці хороший книжковий фонд. Багато новинок. Не в кожного вдома є комп'ютер та планшет. А тут завжди є можливість доступу до інтернету, ксерокс. Хтось вийшов прямо на Киів, щоб купити це приміщення. Думаю місцеві профспілки просто поставили перед фактом. Все вже вирішено, бо орендарі переселяються. Якщо страйк на захист бібліотеки , то я вийду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus