USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку професійні читці зачаровуватимуть Лесиним словом. Фото

7 Жовтня 2019 19:20
Професіонали зі всієї України зачаровуватимуть прочитанням творів Лесі Українки, творів української класичної та сучасної поезії і прози на ХІІІ Всеукраїнському конкурсі професійних читців імені Лесі Українки, який стартував 7 жовтня в Луцьку.

Відкриття конкурсу відбулося на Театральному майдані біля пам’ятника Лесі Українці, а триватиме він до 9 жовтня.

З 1996 року конкурс проходив у Ялті, однак у зв’язку з анексією Криму РФ конкурс перенесли на батьківщину Лесі Українки – Волинь, де він відбувається вже вшосте. Відзначимо, що участь у конкурсі беруть молоді актори та студенти театральних вишів Києва, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Львова, Рівного та Луцька.
У вітальному слові заступниця міського голови Ірина Чебелюк відзначила, що Луцьк радо вітає учасників конкурсу.

«Ми невимовно раді від того, що саме такі конкурси відбуваються у нас в місті, адже саме Леся Українка дуже тісно пов’язана з історією Волині та безпосередньо Луцька. Популяризація творчості Лесі Українки є нашим обов’язком, адже багато за кордоном людей не чули її ім’я. Тому потрібно популяризувати її твори серед молоді. Радо підтримуємо цей конкурс і щасливі вітати гостей», - зазначила Ірина Чебелюк.
Голова журі, народний артист України, актор театру і кіно, режисер Тарас Жирко наголосив, що йому приємно бути в Луцьку.

«Щасливий знову побувати на вашій землі і на сценах ваших театрів. Неймовірно важлива річ, що ці молоді люди обрали собі Лесю, а, можливо, й Леся їх обрала і привела саме сюди. Хотілося би, щоб тут було більше людей, але коли Леся Українка вирішила бути українкою, в Києві налічувалося лише близько десяти сімей, які цією мовою послуговувалися. Якщо ми покажемо, що Леся потрібна, то це справить велике враження на ваше оточення, адже від кожної людини щось залежить», - наголосив Тарас Жирко та побажав учасникам успіху та натхнення.
Після вітальних слів відбулося покладання квітів до підніжжя пам’ятника Лесі Українки та жеребкування.
Відзначимо, що, окрім виступів читців, на конкурсі відбудеться презентація виставки «Колодяжне – колиска Лесиного таланту», майстер-клас від голови журі: презентація книжок редакції журналу «Кіно-Театр» про українське кіно 20-х років, а також нагородження переможців та гала-концерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus