USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку проходять навчання для представників польських товариств

4 Квітня 2019 12:01
Із нагоди 10-річчя польсько-українського двотижневика «Волинський монітор» редакція газети спільно з Генеральним консульством Республіки Польща в Луцьку організувала навчання для членів полонійних організацій Луцького консульського округу.

Дводенний майстер-клас «Проблематика, принципи та методологія створення медійного контенту» розпочався 4 квітня в конференц-залі готелю «Україна» в Луцьку.

Як зазначив головний редактор «Волинського монітора», голова Товариства польської культури на Волині Валентин Ваколюк, такі навчання, які проводять передусім для дописувачів видання, вже стали свого роду традиційними – цьогоріч майстер-клас відбувається вже втретє.

Окрім того, Валентин Ваколюк акцентував, що цього року двотижневик «Волинський монітор» відзначатиме своє 10-ліття. Він пригадав, що все розпочалося з 4-сторінкового додатку до україномовної «Волинської газети».

«Пізніше наш інформатик Володимир Хомич сказав, що знає людину, з якою можна видавати повноцінну газету – свою університетську викладачку Наталію Денисюк (яка сьогодні є заступником головного редактора «Волинського монітора», – ВН). І ми зробили з нею перший номер на вісім сторінок. І так усе й закрутилося», – сказав Валентин Ваколюк.
Консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьк Тереза Хрущ зауважила, що навчання, підготовані у співпраці з редакцією газети, – це найцікавіший і найзмістовніший спосіб, аби відзначити 10-річчя «Волинського монітора».
Також вона додала, що члени полонійних організацій на території Луцького консульського округу, які отримали запрошення на майстер-клас, зможуть протягом двох днів ознайомитися з секретами редакційної діяльності та почерпнути для себе корисну інформацію про те, як підготувати текст для публікації, як навчитися писати фейлетони, як зробити вдалий знімок чи як розпізнати фейкові дописи в мережі.
Водночас Тереза Хрущ акцентувала, що члени полонійних організацій повинні вміти належно представляти інформацію про щоденну діяльність своїх товариств, аби вона поширювалася за межі окремої невеликої групи осіб.
На відкриття навчань завітав теж представник фундації «Свобода і демократія» Рафал Дзєнцьоловський, який наголосив, що «Волинський монітор» об’єднує численних представників польської меншини не тільки на території Волинської області, а й сусідніх регіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus