USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі відкрили інтерактивний клас безпеки для навчання школярів

2 Лютого 2024 16:42
Новий інтерактивний клас безпеки запрацював у Ковелі в приміщенні районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

Про це повідомили в Ковельській міській раді.

Його було створено за сприяння Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку. Фінансування – €25 тисяч – надало Міністерство закордонних справ РП.

Як зазначають рятувальники, клас облаштовано, щоб навчати дітей правил пожежної та протимінної безпеки, формувати у них культуру безпечної поведінки, у тому числі в умовах воєнного стану.

Приміщення зонально поділено на кілька локацій, наповнено різноманітними манекенами, макетами, симуляторами. Це допомагає зацікавити учнів різного віку, наочно показати різні сценарії розвитку подій, а також ліпше засвоїти необхідні правила.
Читати ще: На Волині відкрили «Клас безпеки» для дітей з інвалідністю

Сьогодні відбулося перше заняття для учнів ліцею №3 імені Лесі Українки. На відкритому уроці також побували Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк, голова обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, голова обласної ради Григорій Недопад, міський голова Ігор Чайка, голова військової районної адміністрації Ольга Черен.
Варто відзначити, що такий інтерактивний клас – єдиний в області, адже укомплектований дуже сучасним обладнанням.

Читати ще: Протягом року на Волині відкрилось 89 класів безпеки

Найближчим часом новинку презентують освітянам. Кожна школа Ковельської громади зможе подати заявку на проведення там занять.

Рятувальники впевнені, що це принесе дуже багато користі, головне – підвищить обізнаність дітей з правилами безпечної поведінки, допоможе запам’ятати алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus