USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як у Луцьку навчають офіцерів запасу

26 Червня 2022 20:50
Військова кафедра Луцького національного технічного університету проводить навчання за трьома спеціальностями: «Бойове застосування механізованих підрозділів», «Бойове застосування підрозділів наземної артилерії», «Психологія». Тривалість навчання – два роки.

Про кафедру військової підготовки ЛНТУ та підготовку офіцерів запасу в ефірі 12 каналу розповів її завідувач Павло Турсамуратов.

Військову кафедру в ЛНТУ було засновано у 2016 році. Уже здійснено чотири випуски. Загалом підготовлено близько 200 офіцерів запасу, серед них приблизно 50 осіб – жінки.

Частина випускників пішла на військову службу відразу після випуску. Близько 70 офіцерів запасу, випускників кафедри, проходять військову службу.

«Ми готуємо випускників за трьома військово-обліковими спеціальностями: «Бойове застосування механізованих підрозділів», «Бойове застосування підрозділів наземної артилерії» і «Психологія». Усі спеціальності є актуальними. Безумовно, ми розглядаємо можливість залучення додаткових спеціальностей. Думаю, це питання найближчого часу або недалекої перспективи», – сказав Павло Турсамуратов.

Щоби стати студентом військової кафедри ЛНТУ, потрібно бути громадянином України і здобувати (або вже мати) ступінь освіти не нижчий, ніж бакалаврський. Студент може вступити на військову кафедру з першого курсу і на момент завершення навчання, тобто до присвоєння звання офіцера запасу, повинен мати ступінь освіти не нижчий, ніж бакалаврський.

Тривалість навчання на військовій кафедрі ЛНТУ – два роки.
Читати ще: Перші випускники військової кафедри ЛНТУ отримали погони молодших лейтенантів. Фото

«Один із вступних іспитів – фізична підготовка. Рівень фізичної підготовки і рівень знань вступника повинні відповідати рівню загальноосвітньої школи. Нормативи: біг на 100 метрів, біг на один кілометр, комплексна силова вправа (прес і відтискання від підлоги) для дівчат і підтягування для хлопців. Є також тестування», – зазначив Павло Турсамуратов.

Навчання на кафедрі військової підготовки ЛНТУ проходить один раз на тиждень в очній формі.

«Ми готуємо офіцерів запасу. Кваліфікаційні вимоги в нас трішки нижчі, ніж до кадрових офіцерів, яких готують військові навчальні заклади. Зараз усі мобілізовані, навіть офіцери запасу, мають пройти відповідну підготовку перед тим, як потрапити в зону бойових дій. Ніхто просто так не скеровує відразу в зону бойових дій», – розповів завідувач кафедри військової підготовки ЛНТУ.

Матеріальна база вишу дозволяє в повному обсязі навчати спеціальності «Бойове застосування підрозділів наземної артилерії». Однак навчальний заклад не має, наприклад, БМП.

Читати ще: НМТ та мотиваційний лист: якою буде вступна кампанія у волинських університетах

«Зараз ми проводимо набір на навчання. Плануємо, що наприкінці серпня – на початку вересня відбуватимуться вступні іспити», – анонсував Павло Турсамуратов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 26 Червня 2022 21:26
Навіщо про це писати в умовах війни, коли ворог стріляє по центрах підготовки військових
охвіцер запасу Показати IP 26 Червня 2022 22:09
Це не бувший командир в/ч з ремонту військової автотехніки (роздеребаненої)?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus