USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пропонують «обійти» «котельню Кропиви»

15 Грудня 2015 21:00
Аби повернути місту колишні потужності теплоенергетики, «новоспечені» депутати Луцької міської ради пропонують відмовитися від посередника – котельні на вулиці Карбишева - так званої котельнї «Кропиви». Альтернативою вважають капіталовкладення у нову котельню.

Про це йшлося під час зустрічі керівництва ДКП «Луцьктепло», працівників та депутатів Луцької міської ради на підприємстві сьогодні, 15-го грудня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що третина тепломереж Луцька перейшла до іноземної компанії. Депутати Луцької міської ради неодноразово вживали різних заходів, аби її повернути в комунальну власність, втім, цього їм не вдалося.

Отож, новообраний депутат Луцької міської ради Сергій Була запропонував піти в обхід цієї котельні й звести нову.

«Ми повинні купувати газ у «Трансгазі» й відмовитися від посередника – «котельні Кропиви», яка у них закуповує паливо, та продає нам тепло. Ми повинні самі продавати тепло лучанам», - наголосив депутат.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ КОЛИШНЯ «КОТЕЛЬНЯ КРОПИВИ» БАНКРУТУЄ З МІЛЬЙОННИМИ БОРГАМИ

З цього приводу працівники ДКП «Луцьктепло» відповіли, що за каденції екс-мера Богдана Шиби із 2006-го року це питання вже піднімали, але результатів не досягли.

«Ми пропонували звести нову котельню, тоді на це потрібно було 150 мільйонів гривень. Втім, Київ не дав погодження, мовляв, це – нераціональне використання коштів, адже необхідна котельня в місті є», - пояснили комунальники.

Однак Сергій Була наполіг на тому, що варто вивчити це питання та спробувати реалізувати, мовляв, залучаючи іноземні грантові кошти можна віднайти необхідний фінансовий ресурс.

Зауважимо, зі слів директора ДКП «Луцьктепло» Юрія Паращія, в місті є 800 багатоповерхівок, 40% з яких обслуговує котельна на вулиці Карбишева.

Нагадаємо, у підприємства ДКП «Луцьктепло» - суцільні борги на всіх «фронтах». Директор підприємства каже, що втішної перспективи немає, адже у тарифі не закладений прибуток. Ба більше, він заявляє, що державна політика спрямована на знищення енергетичної галузі й на підтримку НАК «Нафтогаз України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Отто Показати IP 15 Грудня 2015 21:14
Сергій Була і жнець, і кравець, і на дуді ігрець. Немає нічого страшніше, ніж дурень з ініціативою.
Катя до Отто Показати IP 16 Грудня 2015 00:57
коментар було видалено
А Показати IP 15 Грудня 2015 22:38
А в новій котельні відкрити цілодобовий Карабас-Барабас-2
Анонім Показати IP 15 Грудня 2015 22:39
Краще біля кожної багатоповерхівки побудувати свою невелику персональну будинкову котельню.
Анонім до Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 00:44
100%!!! Так і менші тепловтрати і не треба ремонтувати теплотраси які постійно рве.
звернення Показати IP 16 Грудня 2015 03:10
Злодія Кропиву пора подати в міжнародний розшук. Дебільній владі!!!
Романюн Показати IP 16 Грудня 2015 08:41
Кропива це прикриття. Справжні власники, а отже і злодії це Кривицький А.Ф., Лучко М.Х., Кирильчук (слова Кучеренка М.А. - колишнього керівника ЖКГ облдержадміністрації). Слава Романюку М.Я., який деякий час зробив Кривицького А.Ф. своїм радником.
Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 09:05
Саме краще дозволити людям встановлювати автономне опалення в кожній квартирі !!! Ось це дійсно буде економне споживання енергоресурсів, коли кожен буде відповідати за те скільки спожив газу, а не всі разом будинком чи кварталом відповідаємо за всіх !!!
споживач Показати IP 16 Грудня 2015 10:28
а що це за фірма "Тарнсгаз". Її Була заснував чи що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus