USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку просять програму підтримки демобілізованих бійців АТО

23 Вересня 2016 14:00
Вирішити питання реабілітації та підтримки демобілізованих військовослужбовців представники спілок воїнів АТО закликають депутатів міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 23 вересня.

Як розповів голова Луцької міської організації спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський, зараз триває демобілізація шостої хвилі, яка була останньою серед мобілізованих. В області діє програма реабілітації демобілізованих бійців і це питання піднімають, адже у Луцьку психологічну реабілітацію пройшли лише 16 осіб, на санаторно-курортному лікуванні були лише 11 чоловік з 686 учасників АТО, тобто, до 2% від загальної кількості. Представники організації просять депутатів скласти програму реабілітації демобілізованих бійців АТО.

Член комісії, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що спочатку варто заслухати звіт про виконання програми підтримки мобілізованих, що діє в місті з 25 травня. Він повідомив, що практично в кожному районі є програма підтримки демобілізованих учасників АТО, яка включає в себе заходи соціальної адаптації, психологічної реабілітації, допомогу у пошуку постійної та тимчасової зайнятості, обстеження умов проживання родин демобілізованих бійців. Він пропонував зробити спільне засідання постійної комісії з департаментом соціального захисту, розробити програму та подати її на затвердження під час жовтневої сесії міськради.

Депутат Олександр Кравченко зазначив, що ті бійці, які брали участь в активній фазі бойових дій, потребують реабілітації як мінімум щороку, а декому потрібне лікування. Він назвав «бомбою сповільненої дії» воїнів, які іншими повернулися з АТО в родини. Зустрічаючи своїх побратимів, які були демобілізовані і яких зараз викликають на десятиденні збори для відновлення боєздатності, він робить висновок про те, що вони більше не хочуть стояти за державу, яка про них фактично забула.

Голова центру допомоги учасникам АТО Ярослав Мудрик вважає, що за три останні роки питання проблем демобілізованих опустили, попри існування обласної та районної програм, у Луцьку намагалися об’єднати усе в програмі підтримки мобілізованих. Нині кількість мобілізованих різко скорочується, і ця тематика поступово відпадає. Він рекомендував розробити велику програму із цього питання. Також він просив звернутися до Прем’єр-міністра щодо виділення коштів на забезпечення житлом родин загиблих.

Члени комісії вирішили 4 жовтня організувати спільне засідання департаменту соцзахисту, постійної комісії та громадських організацій-ініціаторів розробки програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
51 омбр Показати IP 23 Вересня 2016 22:12
Олег сходино в тб да ще трохи послужи рано ти на пенсію зібрався
кравченко Показати IP 23 Вересня 2016 22:14
забери мудриків і кобилинського нехай ще послужать рано їм на пенсію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus