USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку просять відкликати ліцензії російських банків

30 Березня 2016 15:52
До Голови Нацбанку звернулися депутати міськради з проханням розглянути можливість зупинення чи припинення діяльності комерційних банків країни-агресора на території Луцька.

Про це йшлося під час 5 сесії Луцької міської ради 30 березня. Депутати розглянули текст звернення до Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої щодо функціонування російських банків на території України.

«Звертаємось до Вас від імені територіальної громади міста Луцька та просимо звернути увагу на те, що на території міста Луцька діють комерційні банки країни-агресора.

Вважаємо таку тенденцію дуже небезпечною, тому що зараз іде монополізація банківського сектору банками країни-агресора, а це пряма загроза для економіки нашої держави. Ці банки отримують рефінансування від НБУ та використовують ці ресурси на дестабілізацію нашої фінансової системи через викуп валюти на міжбанківському валютному ринку, що спричиняє її дефіцит та знецінення гривні. Викуплену валюту вони переводять до РФ для покриття валютного дефіциту, який виник внаслідок санкцій Заходу.

Також країна-агресор може використовувати свої банки для фінансування терористичних організацій ДНР і ЛНР»,- йдеться у документі.

Як зазначають депутати, «на підставі статті 77 Закону України «Про банк і банківську діяльність» - Національний банк України має право відкликати банківську ліцензію з власної ініціативи у разі, якщо встановлене систематичне порушення банком законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Національний банк приймає рішення про відкликання банківської ліцензії філії іноземного банку в разі наявності хоча б однієї з підстав, передбачених частиною другою статті 77 Закону України «Про банки та банківську діяльність».

З огляду на це, обранці міської громади просять Валерію Гонтареву в найкоротші терміни розглянути питання застосування заходів впливу визначених «Положенням про застосування Національним банком України заходів впливу» затвердженого постановою НБУ від 17.08.2012 №346, а також розглянути можливість зупинення чи припинення діяльності комерційних банків країни — агресора на території міста Луцька.

Нагадаємо, що під час сесії 25 лютого громадські активісти застерігали депутатів щодо можливого блокування російських банків у місті у разі,якщо вони функціонуватимуть надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Сераховичі Показати IP 30 Березня 2016 16:15
Підтримую тих лучан які розуміють шкоду і втрати від діяльності банків краіни-агресора .які щоденно підривають фінансову і економічну незалежність Украіни! На жаль цього не помічають ні НБ.ні СБУ ні Банкова...
Анонім до Сераховичі Показати IP 30 Березня 2016 16:40
Ти мала*
ФигВам до Сераховичі Показати IP 30 Березня 2016 17:14
Все ведь дураки, один ты умный.
1 Показати IP 30 Березня 2016 16:32
Тільки чомусь обленерго руській банк дав 30 лямів...
до 1 Показати IP 30 Березня 2016 17:23
А не повертає вчасно кредит обленерго -і кому переходить?
олег Показати IP 30 Березня 2016 17:27
усі кацапські банки геть ліквідувати!
олег Показати IP 30 Березня 2016 17:28
усі кацапські банки геть ліквідувати! да і гонтареву з посади на зону- довела країну!
Просто лучанин до олег Показати IP 30 Березня 2016 18:23
І тебе до влади. Ти в нас месія спасеш Україну
Марія Показати IP 30 Березня 2016 18:00
Так не слід забувати що саме сбербанк дав кредит волиньобленерго,а все дуже просто ці так звані активісти в тупу хочуть збити грошей з рос банків,б*р*ни не думають що ці установи платять податки,і працюють в цих банках далеко не москалі,гнати в шияку всіляких активістів,які в економіці ні бум бум
Просто лучанин Показати IP 30 Березня 2016 18:03
Скільки ж триватиме ця проплачена пропаганда. Як ж ви за@бали з своїми мітингами, акціями. Ви - гірше ворога, продажні, меркантильні, безголові нелюди. Працюють банки - в них обслуговуються ті, хто хоче. Силою нікого ніхто не тяне. Люди роблять вибір. Яке ж ви маєте право, ко@ли, вирішувати за когось??? Хтось цікавиться,що робити людям, які там працюють? Хтось заплатить за них комунальні? Купить додому їсти? Забезпечить їхніх дітей??? Включіть мозги нарешті!!!!!!!!!!!! Війна на сході!!!! Люди гинуть не від того, що рос банки функціонують, а від того що влада проплачена і їй вигідна війна! Податки фін установ ідуть в бюджет України, кошти видаються українцям, працюють українці.... За що ви вчепились люди? Думайте за речі які користь будуть приносити, а не шкоду!!!!!!!!!! Включіть нарешті ті йо@@ні ваші мозги! Бо аж смердить вже це слухати і читати за ту Росію. Росії по@@й на нас, а ми ніяк не успокоїмся...
Chili до Просто лучанин Показати IP 30 Березня 2016 21:21
А я Вам скажу так. Для поч. Росії далеко не по.... на нас. Якби так було-вона б з нами не воювала, Крим би не крала і дала б нам спокійно жити та йти вперед! Не ми не "успокоїмся",а ми не ЗАСПОКОЇМСЯ ДОТИ, ДОКИ ЦИХ БАНКІВ НЕ БУДЕ В УКРАЇНІ І ВЗАГАЛІ ВСЬОГО,ЩО ПОВ'ЯЗАНО з цією монгольською ордою в Україні. А на рах. влади-це окреме запитання. Допоки Ви купуватимете цукерки "рошен",доти, і та влада Вас десь матиме, доти доки віритимете в "казочки та розводи по ТВ" в 1 тур та російських військових у Луцьку\Львові за тиждень-доти та влада Вас і за дурнів матиме!!! Користь країні приноситимуть люди, які мають свою точку зору, яка є проєвропейською, чесною, відкритою, ті люди, які є патріотами своєї країни,а не просто писаки! Податки там не такі і великі, можна, при вірній позиції інвестування в Україну,при реальних реформах та при некорумпованій владі залучити набагато більше іноземних рейтингових банків в нашу країну, ніж нини є! В білорусів і то є швейцарський банк в країні, а Вам подавай російські з податками. Багато хто не працює і без рос. банків, шукайте себе ширше! Їдьте закордон заробляти, а там на 2000-4000грн. Ви явно не "заробите"!!!Майте совість та капельку вихованості і вдячності до тих,хто за нас з Вами гине на Сході УКРАЇНИ ЧЕРЕЗ РОСІЮ і думайте головою,а не емоціями та корисливістю!Слава Україні!Героям Слава!
Просто лучанин до Chili Показати IP 30 Березня 2016 22:14
Без завуальованої писемності з повагою ставлюсь до ваших слів. Проте податки рос банків це більше 1,5 млрд Але суть не про те. Крим прос@али українці-росіяни які живуть в криму. Розпочали ато - українці, які хочуть в росію . Воюють- так, їх дійсно шкода, оскільки їхні бої не для чого. Бо донбас не розуміє цього. Я щирий українець і вірю в укр державу. Але фінансові елементи зокрема банки торгове ембарго створюють дискомфорт в першу чергу українцям, а не кацапам. І повірте їм дійсно пох на нас. Бо не один кацап не кричить що хоче в україну але кожен другий донбасовець виє що хоче в росію. Це з сміхом але використовуєтьс росією. Але повірте - це не стосується банковської системи. Мало хто знає, що голова фінансово сектора - категорично припинив роботу рос фін установ в криму і зоні ато. Що ще треба? Вони керуються законами України а не РФ.
до Олег Показати IP 30 Березня 2016 18:30
ще ж не всю валюту перекачали в російські банки! 20-чи 25 %!!
333 Показати IP 30 Березня 2016 18:39
"банят" коментарии сотрудники учреждений типа" с русским капиталом"?? это все патриоты ..
логічно Показати IP 30 Березня 2016 19:29
зараз іде монополізація банківського сектору банками країни-агресора,
до просто лучанин Показати IP 30 Березня 2016 19:31
з якоі такоі радості рос банки почали перейматись конкретно вашими проблемами? з одного боку вбивають наших людей.анексували Крим . заблокували торгівлю з Украіною-а зіншого так вболівають безпосередньо за вас?? чи не дивно...
до логічно Показати IP 30 Березня 2016 19:40
Боже! як приємно .що є думаючі люди на цьому сайті!
Банкир Показати IP 31 Березня 2016 23:04
Пусть российие банки заплатят "Искре" немного больше денег, чем "Свобода", когда те блокировали банки, и Андрей Андреевич Отченаш громче всех будет орать за сохранение русских банков в Луцке.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus