USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку протестують проти перетворення квартири на кафе

26 Лютого 2015 08:14
Понад сорок мешканців проспекту Соборності звернулися до депутатів міськради, нарікаючи на погрози з боку підприємця, який хоче реконструювати квартиру під магазин-кафе.

Відповідний депутатський запит до міського голови оголосив під час 71-ї сесії міськради 25 лютого депутат Руслан Ніколайчук.

До нього звернулися мешканці будинку по проспекту Соборності, 27 (понад 40 осіб), які стверджують, що у їхньому будинку здійснюється незаконна реконструкція та добудова квартири №40 під магазин-кафе. Також заявники стверджують, що власник цього закладу, підприємець Козаченко, погрожує фізичною розправою та створенням нестерпних умов проживання у будинку.

Враховуючи наведені факти і обставини, мешканці просять забезпечити перевірку цих фактів та законність реконструкції та побудови вказаного закладу. Також просять вжити заходів щодо припинення погроз власника закладу на адресу мешканців будинку. Реконструкцію, зі слів депутата, підприємець здійснює з порушенням будівельних норм.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Закон Показати IP 26 Лютого 2015 09:40
фактично не дозволяє міськвиконкому надавати дозвіл на зміну статусу квартири - тобто переводити із житлової у нежитлову . Таке переведення як виключення можливе тільки у випадку коли дане житлове приміщення є ветхим чи аварійним .
ЧП Показати IP 26 Лютого 2015 11:27
Перший абзац Ст. 8 Житлового кодексу - Переведення придатних для проживання жилих будинків і жилих приміщень у будинках державного і громадського фонду у нежилі, як правилр, не допускається. У виняткових випадках пареведення може здійснюватися відповідно до ст.7 ЖК - непридатні для проживання жилі будинки і жилі приміщення переобладнуються для використання в інших цілях за рішенням виконавчого комітету органу місцевого самоврядування. А що робиться у всіх міста України? Тисячі квартир незаконно переобладнані у магазини, офіси тощо, а прокуратура цього вперто не бачить, чим спонукає і надалі порушувати закон. ( Примітка: Житловий кодекс ще радянський, але на сьогодні чинний і із зазначена вище норма не змінена)
o Показати IP 26 Лютого 2015 13:13
Хотіло відсудити нафту ТОВ «Тірас-Арс». У 2012 році воно подало позов до Господарського суду Рівненської області на вже тоді збанкрутіле рівненське підприємство «ВКФ «Інвест-VEZ». Волиняни вимагали, щоб суд визнав їх власниками 40 тисяч кубів високосірчаної нафти загальною вартістю 171 мільйон гривень, яка була в магістральному нафтопроводі «Кременчук — Херсон» на ділянці «Снігурівка — Херсон» і яку збанкрутіле підприємство нібито мало продати, взяло кошти, але так і не віддало. Суддя Андрій Качур задовольнив позов волинської фірми. А оскільки рівненського підприємства вже не існувало, апеляцію від нього ніхто не подав. Натомість до суду звернулося ПАТ «Укртранснафта». Як воно аргументувало, нафта, на яку претендувало ТОВ «Тірас-Арс», була в магістральному нафтопроводі «Кременчук — Херсон», що є державною власністю і перебуває у користуванні ПАТ «Укртранснафта», утвореному «в результаті реорганізації державних акціонерних товариств «Магістральні нафтопроводи «Дружба» та «Придніпровські магістральні нафтопроводи» із залишенням 100% акцій цього товариства у державній власності й передачею їх до статутного фонду НАК «Нафтогаз України». Тож рівненське підприємство, яке хоч і торгувало рідким паливом, бути власником нафти у нафтопроводі не могло. Окрім того, ПАТ «Укртранснафта» довело, що на згаданій ділянці не може бути високосірчаної нафти, а збанкрутіле рівненське підприємство не могло підписувати будь-які угоди. Але одним із основних доводів в апеляційному суді був той, що Андрій Качур, ухвалюючи в січні 2012 року рішення на користь волинян, не мав права цього робити, бо склав присягу судді лише в лютому 2012. Через це Рівненський апеляційний суд рішення пана Качура скасував і повернув нафту державі. У Генпрокуратурі, яка відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень), зазначають, що, оскільки майно магістральних і розподільних нафтопродуктів є державною власністю, своїми діями суддя Андрій Качур завдав шкоди державним інтересам. Наразі триває досудове розслідування справи. Андрій Качур і далі працює на своїй посаді в Господарському суді Рівненської області. Там заявляють, що виносити рішення він мав право. — Відповідно до закону, висунути підозру судді може лише Генпрокуратура, — коментує голова Господарського суду Рівненської області Вадим Торчинюк. — Верховна Рада повинна позбавити суддю недоторканності, тоді лише зможе набрати чинності вирок і суддя втратить посаду. Андрій Качур насправді мав право ухвалювати рішення, незважаючи на те, що складав присягу в лютому 2012 року. Андрія Качура Президент призначив суддею у червні 2011 року. Складання присяги — це суто церемоніальна норма закону. Додамо, що Андрій Качур у своїй декларації про майно та доходи за 2013 рік вписав 177,9 тисячі гривень доходу. Усі кошти — заробітна плата. Має суддя земельну ділянку на 12 соток, квартиру площею 70 кв. м та дачу площею 78 кв. м.
до ЧП Показати IP 26 Лютого 2015 14:11
то то так і є , а трудовий кодекс в нас тоже ще советів 1963 року , а посилання в ньому на акти совета комісаров 1933 року це коли вони голод тут робили гес сроїли , маю книжку спавочник профсоюзного роботніка (1933) на яку посилається наш трудовий кодекс , Всі ті комуністи що були при владі і ті що зараз зокони не читали і не читають.23 роки умовної ринкової економіки пройшли під прапорами планової економіки ссср для простих смертних , а комуно-клано-олігархи від того часу коли церкви попалили свято вірять що будуть жити вічно
Андрій Показати IP 26 Лютого 2015 23:56
Ще одна пивнушка буде? Обов"язково режим роботи до 8 ранку і курилка на вулиці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus