USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку планують затвердити нову програму регулювання чисельності безпритульних тварин

28 Вересня 2021 10:45
У Луцьку планують затвердити нову програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2022-2024 роки.

Про це йшлося 28 вересня під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва та архітектури.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення про затвердження Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2022-2024 рік.

Директорка КП «Ласка» Оксана Богданюк розповіла, що ідейно та ідеологічно проєкт продовжує програму, яка була актуальна в 2018-2021 роках, але тепер її треба продовжити.

Вона зазначила, що єдиною зміною у програмі є врахування рішення міської ради про те, що загублених, покинутих, залишених без опіки і бродячих котів визнали частиною екосистеми міста Луцька. Також заборонено здійснювати вилов безпритульних котів.

Водночас вона повідомила, що місто не має достатнього ресурсу для утримання всіх безпритульних тварин. Але відсоток стерилізованих особин збільшився з 35 до 55%, що є показником роботи підприємства.

Натомість депутати наголосили, що важливо, аби результатом роботи підприємства стало недопущення формування зграй безпритульних тварин.

Члени комісії підтримали проєкт рішення, однак остаточне рішення прийме сесія.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дідо Показати IP 28 Вересня 2021 11:24
Ця програма підтримує фінансово лише учасників програми. Безпритульних тварин не має бути і крапка.
Фахівець до Дідо Показати IP 28 Вересня 2021 12:24
Щоб на вулицях не було безпритульних тварин, треба щоб до т.пих людських мозгів дійшло, звідки ж вони беруться. А саме - безвідповідальність хазяїв, які награвшись їх викидають, а також небажання стерилізувати, бо це для них "гріх" ( а не гріх викидати в ліс на смерть чи топити?) . Ще б за розведенців взялись, які викидають тварин, яких не вдалось продати.
Дідо до Фахівець Показати IP 28 Вересня 2021 12:59
Еге, скільки одна пара бездомних псів приводить потомства? 4-6 щенят? І до чого тут люди?
Семен Показати IP 28 Вересня 2021 14:00
Схема проста. Завів тварину - обов'язкова стерилізація за рахунок власники, облік і податок. Викинув - штраф. Ото і все. Але оскільки тут не проглядається схема для наживи чиновництва то ніхто цього і запроваджувати не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus