USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Із міського бюджету відшкодовуватимуть кошти ОСББ і ЖБК на роботи з енергозбереження

6 Грудня 2017 09:38
На впровадження у будинках енергоефективних заходів у 2018–2020 роках ОСББ та ЖБК Луцька із міського бюджету відшкодовуватимуть частину коштів.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 6 грудня.

Так, відшкодування з міського бюджету коштів на погашення частини кредитів ОСББ та ЖБК, за умови їхньої участі у програмі Держенергоефективності, здійснюється у розмірі 30 % від загальної вартості виконаних робіт.

Ця сума не може становити більше 800 тисяч гривень на проведення робіт і придбання матеріалів з утеплення зовнішніх стін, фундаментів, підвальних приміщень, горищ, покрівель житлового будинку, більше 500 тисяч гривень – по впровадженню заходів енергоефективності житлового будинку.

Загальний обсяг, необхідний для реалізації Програми відшкодування частини суми кредитів ОСББ та ЖБК міста Луцька, залучених на впровадження в будинках енергоефективних заходів на 2018–2020 роки, становить 40 мільйонів гривень.

Член виконкому Валерій Корпач зазначив, що попередня програма створювала сприятливі умови для розвитку ОСББ у місті. Однак він наголосив, що надзвичайно важливо контролювати дії голів ОСББ з огляду на приклади попередніх зловживань із їхньої сторони.

Він розповів, що несумлінні голови ОСББ намагалися збагатитися, завищуючи вартість робіт у декілька разів або навіть вимагаючи гроші вже за виконані роботи. Тож Валерій Корпач зауважив, що, аби уникнути подібних ситуацій, потрібно передбачити у новій програмі відповідальність голів ОСББ.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась, своєю чергою, повідомив, що нова програма побудована таким чином, аби можна було проконтролювати правильність дій ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus