USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку розкажуть, чому бути волонтером – це круто

6 Серпня 2015 11:05
Cемінар-тренінг «Vоlонтерство UA» відбудеться у Луцьку 17-19 серпня в рамках проекту «Студії живої історії», – повідомляють організатори.

Мета заходу, який триватиме чотири години, з 10:00 до 14:00, – підтримати і популяризувати волонтерський рух серед молодих людей Волинської області, Луцька зокрема.

Учасники працюватимуть з такими змістовими модулями:

- історичні витоки та суть волонтерства;
- історії успішних волонтерських акцій в Україні та світі;
- практичні результати безоплатної участі у соціальних проектах;
- розвиток соціальної активності;
- локальні, всеукраїнські та міжнародні волонтерські організації, програми тощо.

Специфіка заходу полягатиме в тому, що після дводенного тренінгу учасники поїдуть на одноденну волонтерську практику у креативний простір «Озерний вітер».

Фішка програми – в історичному підході до вивчення явища волонтерства, поштовхів до його утворення і поширення у суспільстві, зокрема і в Україні, через призму неформальної освіти.Організована робота в групах сприятиме виконанню різноманітних завдань, збільшення чисельності волонтерів у різноманітних сферах, ефективному засвоєнню нової інформації та отримання нових навичок.

На захід запросять експертів волинського краю для живого діалогу.

Цільова аудиторія – молодь від 18 до 30 років.

Організатори: Ініціатива «Vоlонтерство UA» реалізується в рамках програми неформальної освіти «Студії живої історії», яка впроваджується в Україні організацією «Інша освіта» у партнерстві зі Спілкою Mit Ost e.V. за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша.

Щоб долучитися, усі охочі можуть зареєструватися до суботи, 15 серпня включно, за посиланням.

Контактні особи: Анна Авраменко, 093 653 57 56 та Ірина Полєтуха, 093 87 160 91.

Зазначимо, що семінар влаштують у ВУНБ імені Олени Пчілки (вул. Шопена, 11).

Довідка.

«Студії живої історії» – це програма неформальної освіти молоді та підтримки її громадських ініціатив в напрямку альтернативного пізнання історії, пошуку порозуміння та формування історичного наративу. В рамках цієї програми молодь розвиває критичний аналіз історичних подій та конструктів, в умовах відкритого діалогу та чесного переосмислення минулого вчиться примиренню та відповідальному оповіданню історії, досліджує історію в контексті родини, міста і країни в цілому. Через власні ініціативи в своїх громадах учасники отримують поштовх до саморозвитку та нові «живі» знання. Ця програма реалізується в Україні організацією «Інша освіта» у партнерстві зі Спілкою MitOst e.V. за дружньої фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша в рамках проекту «Діалог заради змін»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Леся Показати IP 6 Серпня 2015 13:30
Ага,а ще можна пінцетом із скриньок витягувати гроші. Я сама була свідком такої ситуації. Тому вже ніколи не даватиму волонтерам грошей.
Настя Показати IP 6 Серпня 2015 16:26
Так не давайте гроші... беріть в руки лопату або пензлик і поможіть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus