USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чемпіонат України з легкої атлетики у Луцьку. Дайджест

20 Червня 2016 18:18
19 червня завершився Чемпіонат України з легкої атлетики – головний національний легкоатлетичний старт сезону, який відбувався за підтримки Федерації легкої атлетики України, Федерації легкої атлетики Волині та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Спортивна подія стала основним етапом відбору на чемпіонат Європи (6-10 липня, Амстердам) та Олімпійські ігри (5-21 серпня, Ріо-де-Жанейро). Дійство відбулось у Луцьку на стадіоні «Авангард».

На Волинь прибули спортсмени з усіх регіонів України, у тому числі були спортсмени з Донецької та Луганської областей та окупованого Криму.
Тож, Інформаційне агентство Волиснькі Новини пропонує огляд насичених, повні радості перемог та сліз розчарувань, чотири незабутні дні Чемпіонату.
16 червня

Так, розважальна програма напередодні церемонії відкриття Чемпіонату України з легкої атлетики, під час якого спортсмени виборювали путівку на Олімпійські ігри, розпочалася близько 15-ої години 16 червня. Святкове дійство стартувало з виступу гурту «Пластилін».
Окрім насиченої програми спортивних змагань, для глядачів організатори продумали розважальну програму, а відкриття перетворилося на справжнє свято краси та грації.
Окрім цього, із нагоди відкриття Чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку відбувся брифінг за участю голови Волинської облради, засновника Фонду «Тільки разом» Ігоря Палиці та президента Федерації легкої атлетики України Ігора Гоцула.
О 17:00 годині цього ж дня насичена програма Чемпіонату України з легкої атлетики потішила лучан видовищними змаганнями, під час яких розіграли нагороди у п’яти видах програм, трьом атлетам вдалося вперше виконати нормативи ЄА на чемпіонат Європи, а цілій низці спортсменів - підтвердити раніше виконані нормативи на Амстердам та Ріо.
Після змагань розіграли путівку на двох у Буковель, яка розігрувалась під час Чемпіонату України з легкої атлетики, виграв юний лучанин Сашко, який прийшов на Чемпіонат з легкої атлетики у товаристві братика та друга.


17 червня
Другий день програми національного чемпіонату України у Луцьку став дуже результативним на олімпійські нормативи та на путівки до чемпіонату Європи. Так, киянка Юлія Левченко стала рекордсменкою України серед юніорів в стрибках у висоту. З результатом в 1 метр 95 сантиметрів, вона покращила попередній рекорд Ірини Коваленко, який тримався з липня 2004 року, на 2 сантиметри.
18 червня

Під час третього дня чемпіонату України з легкої атлетики розіграли п’ять комплектів нагород. «Родзинкою» ранкової програми стали змагання багатоборок, де тріумфувала 17-річна мешканка Київської області Аліна Шух. У стрибках у висоту вона двічі поліпшила особистий рекорд і зупинилася на позначці 1 метр 92 сантиметри.

Доволі видовищними були і змагання з бігу на 3 тисячі метрів з перешкодами серед жінок, де тріумфувала атлетка Марія Шаталова.
19 червня

Чемпіонат України з легкої атлетики у Луцьку вийшов на фінішну пряму. У завершальний, четвертий день чемпіонату 19 червня відбулася низка фінальних змагань, зокрема фінали з бігу з бар’єрами на 400 метрів серед чоловіків та жінок, з метання диску серед чоловіків, потрійного стрибка серед жінок, бігу на 200 метрів серед чоловіків та жінок, стрибків у висоту серед чоловіків.

Видовищні фінали у низці спортивних дисциплін стали окрасою завершального дня Чемпіонату України з легкої атлетики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хех Показати IP 21 Червня 2016 09:48
Повні трибуни))
Олена до Хех Показати IP 21 Червня 2016 15:48
Якщо порівняти з футболом,то дійсно повні.
до хех Показати IP 21 Червня 2016 15:26
абсолютно повні! там же безкоштовно не наливають
хендехех Показати IP 21 Червня 2016 15:46
на футболі повні.... у пятницю і неділю ввечері була реальна тисяча вболівальників, а не ті 3-5, які пишуть, що тіпа приходили на матчі Волині. і вболівала та тисяча класно, без матюків і сємєчьок. Приклад брати треба Волині з легкої атлетики

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus