USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку розпочалися міжнародні змагання скульпторів з бензопилами

20 Серпня 2019 22:10
Обласний центр Волині приймає міжнародний фестиваль-змагання різьбярів по дереву. Найвправніші майстри дерев'яної справи з різних куточків світу впродовж п'яти днів змагатимуться за головний приз – тисячу доларів.

Захід відбувається в СОК «Адреналін Сіті».

Куратор фестивалю Ілля Липка каже, що фестиваль такого масштабу із міжнародними учасниками в Луцьку відбувається вперше.

«Сьогодні перший день змагань і ми маємо 14 учасників, мають доїхати ще, оскільки заявок на участь було чимало. Уже приїхали різьбярі з Німеччини, Словаччини, Білорусі, Вірменії, а також є й наші земляки, які п'ять днів будуть змагатися в майстерності», - каже Ілля Липка.

А позмагатися дійсно є за що – головний приз за основну скульптуру – 1000 доларів, за друге місце 500 доларів і за третє 300 доларів.

До слова, свято різьбярського ремесла присвячене першій річниці Музею сучасного українського мистецтва Корсаків. Упродовж п'яти днів майстри вирізатимуть дерев’яні скульптури, які потім стануть окрасою закладу.

Учасник з Білорусі Юрій Камандзірчук каже, що в такому конкурсі участь бере вперше.

«Я побачив оголошення у Фейсбуці, що в Луцьку проходитиме такий цікавий фестиваль, і погодився. Різьбою по дереву займаюся ось уже 33 роки, але на таких змаганнях я вперше. Цікаво і себе показати, і на інших майстрів подивитися. Тай призи нівроку. Тут я представлю композицію, яка називатиметься «Куди ти йдеш»: або до диявола, або до Бога», - говорить пан Юрій.

А ось Володимир Кравчук приїхав до Луцька з Ялти. Чоловік каже, вже встиг полюбити Луцьк.

«Я подолав понад тисячу кілометрів, аби потрапити на цей фестиваль. Дуже цікавий мистецький захід. За професією я художник, але залюбки працюю із деревом і з каменем. До речі, мушу сказати, що мені в Луцьку дуже подобається. Тут привітні люди, гарно організували змагання, погода хороша – все складається якнайкраще. Я задоволений», - розповідає Володимир Кравчук. На конкурсі він представить композицію з рибами під назвою «Хтось цілує, хтось кусає».

Німець Бернд Вінтер – досвідчений учасник такого виду змагань, за плечима має десятки різьбярських конкурсів. Чоловік каже, що цікаво взяти участь і в Луцькому конкурсі.

«Щороку я відвідую багато різьбярських фестивалів і маю з чим порівняти цей. Я в Луцьку вперше і очікую, що тут теж буде цікаво. Я все життя працюю столяром, а останні 5 років займаюся різьбленням по дереву, виготовляю скульптури. Сподіваюсь почерпнути на конкурсі щось нове, завести нові знайомства. Й хотілось би перемогти», - говорить гість з Німеччини.

Фестиваль триватиме до 25 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 21 Серпня 2019 08:47
Краще б дрова пенсіонерам порізали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus