USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку самооборонівці побили неповнолітнього через перехід дороги на «червоне»

18 Лютого 2020 15:42
У неділю, 16 лютого, близько дев’ятої вечора компанія підлітків – троє хлопців та двоє дівчат – після прогулянки в Центральному парку імені Лесі Українки спокійно поверталася додому. На світлофорі на вулиці Глушець біля Центрального ринку молодь, не дочекавшись, доки увімкнеться зелене світло, мали необережність перебігти дорогу на червоне. Кажуть, вулиця була порожньою, тому й не почекали.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіли батьки одного з постраждалих, які звернулись в редакцію.

На протилежному боці вулиці на них із вигуками: «Куди прете, під@р*си? Понароджують вибл*дків. Де вас, довб*й*бів, беруть? Ви діти таких самих батьків-довб*й*бів». Підлітків матюкав та обзивав виродками невідомий чоловік у камуфляжному одязі.

«Я не стерпів образи, та ще й у присутності дівчат, і попросив його висловлюватися культурно, не обзивати, і запитав: невже ми вчинили такий злочин, щоб так ображати? Від того у «героя» ніби знесло дах і він з кулаками посунув на нас», - розповідає один з компанії підлітків.

Один із хлопців, виставивши руки вперед, щоби стримати чоловіка, який прямував до його товариша, почав просити того заспокоїтися, перепрошував і обіцяв, що більше вони не перебігатимуть дорогу на червоне світло, проте це не подіяло.

За тим до чоловіка вже підбігло на допомогу ще кілька чоловіків у цивільному, один з них тицьнув компанії неповнолітніх під ніс посвідчення «Самооборони Майдану». На ошелешену компанію підлітків, яка не зрозуміла, що такого вчинила, посипалися відбірні матюки і образи, а хлопчині, що насмілився заговорити до людини у камуфляжі, ще й почали погрожувати.

Тим часом Ярославові, який намагався стримати агресивного чоловіка у військовій формі, його колега-самооборонівець неочікувано зацідив у скроню, вискочивши з-за спини. Наступний удар неповнолітньому дістався по носі. Іншого підлітка, схопивши за волосся, представники «Самооборони Майдану» просто відтягнули вбік, третьому теж дісталося по носі.

«Добре, що хоч дівчата встигли відбігти. Розумієте, я спортсмен, мій профіль – змішані єдиноборства, – розповідає Ярослав. – Тому коли мені «прилетіло» в скроню, на автоматі викинув праву руку, і тільки вже майже вдаривши, пригальмував, – заледве стримуючи хвилювання, пояснює підліток. – Але ж не міг я просто собі стояти, коли мене б’ють! Кажуть, що одному з тих агресивних чоловіків я розбив губу, а іншому нібито – щелепу.

Але ні я, ні мої друзі не бачили їхніх травм! Під час тієї сутички я тільки себе стримував, щоб нікого не «погасити». Розумів, що то може бути кримінал. Тому не завдавав їм ударів, а просто не давав чотирьом чоловікам себе скрутити. Напевно, саме це їх і розлютило – що я опирався», - розповідає юнак.

Жінка, яка у той час проходила повз, крикнула до «самооборонівців»: «Що ви робите?! Не бийте дітей!», проте, зі слів потерпілих, на це чоловіки не відреагували і порадили «йти подалі».

Тим часом один із підлітків викликав патрульних. Ті приїхали, розборонили всіх та почали опитувати. Самооборонівці одразу заявили, що зловили неадекватних наркоманів, які самі до них почали лізти, а вони – захищатися. Тож юнакам довелося пережити ще й обшук.

«Образливо, коли ти навіть цигарок в житті не пробував, а тебе обзивають наркоманом, ще й якусь закладку в шкарпетках шукають», – розповідають хлопці. Трохи втихомирилися чоловіки тільки тоді, коли неповнолітній, якого вони били, вигукнув: «Що ви робите? Що ви говорите? Тут же камери на магазинах! Можна по них подивитися, хто кого першим ударив».

За таке порушення, як перебігання дороги на червоне світло, патрульні, оскільки хлопці ніколи і ніде не притягалися до відповідальності, обмежилися усним попередженням. По тому підлітки, які вже встигли повідомити своїх батьків про побиття самооборонівцями, поїхали до травмпункту, аби зафіксувати побої, оскільки з вуст чоловіків лунали погрози про те, що підлітки «полетять» зі своїх навчальних закладів і що їм грозять серйозні проблеми.
Редакція звернулась в навчальний заклад, аби поцікавитись, як проявляє себе в навчанні та спілкуванні потерпілий. Там повідомили, що студент характеризується виключно з позитивної сторони, викладачі кажуть, що він спокійний, ввічливий і дисциплінований.
До слова, це не перший конфлікт за участі громадського формування. Взимку 2015 року п’яний самооборонівець за кермом насмерть збив 47-річного бійця Добровольчого українського корпусу Юрія Федчука. В 2016 році учасника формування затримали за кермування напідпитку, при затриманні він чинив опір патрульній поліції. Активістка Оксана Марищук звинувачує представників Самооборони в побитті її сина Олега, яке відбулось в 2016 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 54
Дід Панас Показати IP 18 Лютого 2020 15:52
Підлітки муять зрозуміти героїв, це ж сама самооборона майдну, у них душевні травми після всіх отих подій в Києві.
Лучанин до Дід Панас Показати IP 18 Лютого 2020 16:51
Дід Панас розуміються на сарказмі...
Дід Панас до Лучанин Показати IP 18 Лютого 2020 17:01
Дякую, дякую. Радий що не у всіх ще мізки висохли.
Дима до Дід Панас Показати IP 18 Лютого 2020 22:38
чуть гадость не написал ) Дес Панс наш человек )
Петро до Дима Показати IP 19 Лютого 2020 10:34
"ваш чілавєк" - це чий? Є речі несумісні з "сарказмом" і стьобом, але в деяких особин функція "думати" не працює від народження.. Це так "діди поноси" відмічають 6-у річницю розстрілу Майдану (касабським "сарьказьмом")
Дід Панас до Петро Показати IP 19 Лютого 2020 12:23
Є українці для яких державний переворот і залишився державним переворотом, а не річницями розстрілу. Цікаво що з деякими з розстріляних було зроблено стільки відеоматеріалів. Вівці на заклання. Розкрийте очі і вникніть в суть. Cui prodest? Точно не народу України. Вас розпродують разом із землею. А в майбутньому ще і ринок органів відкриють. І буде Україна як Болгарія, де селяни нирки продають щоб вижити.
хвілолог до Дід Панас Показати IP 18 Лютого 2020 17:24
Яке відношення ці м\\даки в камуфляжі мають до Майдану?
Дід Панас до хвілолог Показати IP 18 Лютого 2020 18:47
"один з них тицьнув компанії неповнолітніх під ніс посвідчення «Самооборони Майдану»"
Петро до Дід Панас Показати IP 19 Лютого 2020 10:38
Багато чув про такі "посвідчення" і ХТО їх видавав? Які повноваження воно надає і з ким погоджене? Скільки і яких "посвідчень" тобі намалювати?
Дід Панас до Петро Показати IP 19 Лютого 2020 12:26
Нехай міліція і розбирається з "героями майдану", а то їх як вош після зими розплодилося. І кожному ти винен.
Дід Панас до Петро Показати IP 19 Лютого 2020 14:21
Ще нещодавно ви вважали що натовп має право вказувати міліції що робити, згадайте "майдан" в Луцьку.
Лапін до Дід Панас Показати IP 18 Лютого 2020 17:43
Це мої бомжари, які і бурштин копали на Маневиччині і людей можуть бити і їздити на червоне
Мотря до Дід Панас Показати IP 18 Лютого 2020 20:36
Наши в городе !!!
Віктор Показати IP 18 Лютого 2020 15:54
«Я не стерпів образи, та ще й у присутності дівчат, і попросив його висловлюватися культурно, не обзивати, і запитав: невже ми вчинили такий злочин, щоб так ображати? Від того у «героя» ніби знесло дах і він з кулаками посунув на нас», - це вільний переказ в стилі "Товаришу Сидоров, не капайте мені будь ласка, оловом на голову". Враховуючи що зауваження робив один чоловік а молоді була невеличка купка - я не вірю що вони чемненько попросили вибачення
Дед до Віктор Показати IP 19 Лютого 2020 11:27
Авторы сего писания сами в это верят?
Радовец Вася Показати IP 18 Лютого 2020 15:57
В черговий раз пянізне б**ло в формі вчить як жити нормальних людей.
Рауль Показати IP 18 Лютого 2020 16:10
Нехорошо бить пацанов здоровым лбам.
Народна прокуратура Показати IP 18 Лютого 2020 16:28
А як у 2013 верещали міліціонерам "аніжедєті"!!!!
директор школи Показати IP 18 Лютого 2020 16:29
Хочу нагадати: " Він як сумлінний поліцейський не зміг пройти повз, підійшов до цих осіб і зробив зауваження, що це заборонено законом. Запропонував їм припинити правопорушення. Оскільки громадян було більше, то це призвело до таких обставин, що патрульному МАНДЗЮКУ ДМИТРУ довелося застосувати складний ніж, який у нього був із собою. Він наніс один удар одному з тих громадян"
директор школи Показати IP 18 Лютого 2020 16:31
з цими неповнолітніми ще добре все обійшлось! А патрульний Мандзюк покарання так і не поніс.......
Лучанин Показати IP 18 Лютого 2020 16:43
Родители, думаю, найдут мудаков и объяснят кому и когда учить своих детей
Гекс до Лучанин Показати IP 19 Лютого 2020 09:59
аахахха і батькі тоже по хлебалу получать)
Петро до Лучанин Показати IP 19 Лютого 2020 10:48
Що ти мелеш? А може начать не ходити на червоне світло світлофора, раз раніше не було часу? Може це на кацапії "найдут", а в Україні - не порушуй законність! Ну не вірю що хлопці з дівчатами мовчки в слухали СПРАВЕДЛИВЕ (!) зауваження в порушенні, тим паче одного мужика, хай і в камуфляжі
Баба Одарка до Петро Показати IP 19 Лютого 2020 20:40
Можливо якби це справді було справедливе зауваження, а не відбірна лайка в строну неповнолітніх хлопців та дівчат, конфлікту взагалі б не було. Чому ви не допускаєте думки про те, що в нашому суспільстві є адекватні, чуйні та виховані підлітки, а не лише агресивні наркомани? Чи можливо судите по собі, або своїх дітях?
Анонім Показати IP 18 Лютого 2020 16:43
Ха-ха. Думаю все було не зовсім так. Точніше все було зовсім не так. А малого взяли за я....ця. От він тепер і висунув свою теорію. Пам"ятаємо випадок із сином депутата Лапіна
Коза Показати IP 18 Лютого 2020 16:49
Якщо немає машин, то переходити дорогу хіба не можна? В Європі, наприклад, якщо порожня вулиця, пішохід спокійно переходить на червоне світло. Криміналу в цьому немає. Чи компанія перебігала перед авто? Тоді справді зауваження було б доречне. Але нецензурно лаятись при цьому не потрібно. Та й взагалі, битися через світлофор - це занадто.
CC до Коза Показати IP 19 Лютого 2020 08:44
Криміналу нема, це адміністративне правопорушення.
Анонім до CC Показати IP 19 Лютого 2020 10:53
Коза була в Європі чи в Азіопі (на кацапії) ? В Європі чекають "зеленого" навіть коли нема транспорту, а в Азії - навпаки.
Лучани Показати IP 18 Лютого 2020 17:27
Ті ряжені возомнили себе хазяєвами міста! Відстоюють с**ач на базарі, приперлися в Аверс захищати кришувальщиків притону, ну просто Х**єрої! Гнати їх в шию!
Станіславський Показати IP 18 Лютого 2020 17:31
Не вірю
Фіма до Станіславський Показати IP 18 Лютого 2020 17:48
То перебіжи на червоне в тому самому місці,може пощастить і тобі....
Анонім до Станіславський Показати IP 18 Лютого 2020 17:49
Якби твою дитину побили якісь бики, то ти не тільки повірив би, але й знайшов би їх і вломив би так, що забули б як їх звати
113 до Станіславський Показати IP 18 Лютого 2020 17:59
Теж не вірю. Розпустили молодняк. Ходять бухі, на зауваження старших матюжать і кидаються з кулаками, а потім роздувають сенсацію. Я б на місці копів затримав усіх і відвіз на освідування - зразу стало б усе на місця
Теж Віктор Показати IP 18 Лютого 2020 17:32
Підсумуємо перелік нинішніх ворогів міської влади: 1 місце - агресивні та обмежені "базарники", бо заважають " хазяїну міста" розчистити територію під бізнес; на 2 місці - "коррумпована нова поліція", бо не поважає " хазяїна міста" та розслідує кримінальні справи за незаконне знищення майна обмежених "базарників" ; на 3 місці- продажні суди, бо вважають, що зносити контейнери, а не демонтувати їх є злочином з боку посадових осіб міської ради; 4 місце - самооборона, бо заступається за обмежених "базарників". Хто слідуючий ворог? )))
ВВ Показати IP 18 Лютого 2020 18:01
Відео могли б надати
Це Показати IP 18 Лютого 2020 18:01
Не самооборона - це бидло, яке прикривається зараз Майданом. Треба було викликати поліцію, а не обзивати і бити дітей. Худоба одним словом
олександр Показати IP 18 Лютого 2020 18:33
Підсвинки то а не діти, бидло малолітнє, виховувати таких треба але якщо батьки свині то таке й виховання. Ви читайте уважно барани, як той фізкультурник лише виставив руки та наніс двом людям побої, чогось в статті немає нічого про медичне освідування цих двох потерпілих , які припиняли правопорушення
Баба Одарка до олександр Показати IP 19 Лютого 2020 22:28
Можливо тому, що не було що освідувати? Що ж тоді можна сказати про батьків цих дорослих чоловіків? Таке саме бидло?
Лучанин Показати IP 18 Лютого 2020 18:35
Не зря в свій час всім відома варта їх пі***дила
Валерій Показати IP 18 Лютого 2020 20:01
Невже ці ряжені майдауни вже приватизували Україну щоб вчити людей як їм жити?
Лучанин до Валерій Показати IP 19 Лютого 2020 03:07
Валера це діагноз
Просто Показати IP 18 Лютого 2020 22:08
Повна пі%%%ж!!! Компанія, п'яні, ще й спортсмен. Першим ділом особа, яку звинувачують, була послана на&&р, потім полюбом вся шпана почала провокувати одного і не факт що перші не вдарили, ну а потім логічно що інші підтягнулись.... Оця мура, про побиття дитини і т.д., засуньте собі в одне місце! Це вже сформована особистість до якої настає кримінальна відповідальність, і він стримувався що міг "погасити" ???????? Клоуни інтернетні, батькі кошелькі ходячі і виховали ї%%анів де ні кулькури, ні поваги, а тут соплі ллють.
Баба Одарка до Просто Показати IP 19 Лютого 2020 22:37
Так впевнено і гарно все змальовуєте, ніби ви там були і все бачили, а до того ж особисто знаєте і батьків і цих підлітків. Чи можливо ви один з тих, хто його бив?
Степан Показати IP 19 Лютого 2020 08:57
Мало дали!!! Зробили зауваження , що йшов на червоне , то треба закрити рот і взяти до уваги.Треба було ще добавити , щоб не тявкав! Засунуть у вуха наушники і суне на дорогу! Честь і хвала , тому хто начистив рило!
Баба Одарка до Степан Показати IP 19 Лютого 2020 22:34
Перечитайте уважно, дорога була порожньою, коли вони її переходили!!!! Чи ви настільки законослухняний громадянин, що завжди чекаєте зеленого, навіть коли транспорту немає, завжди переходите дорогу у відведених для цього місцях? Німб на голову не тисне?)
НЕТ Показати IP 19 Лютого 2020 09:15
Я вірю підліткам в цій ситуації! Вони спокійно гуляють , нічого неочікують , і навіть ще не так скоро сообразиш що ті люди з тебе хочуть, і як реагувати. Має бути патрульна поліція . А не будь- хто назветься самооборона. Так, був майдан , там це було потрібно. А зараз у місті ви не повинні чіплятись до людей, бо ви так собі придумали і будете всіх вчити жити. на себе подивіться. Чи всі там адекватні.і такі "святі? У місті треба ПРАВОПОРЯДОК а не анархію.
Дід Панас до НЕТ Показати IP 20 Лютого 2020 17:30
"У місті треба ПРАВОПОРЯДОК а не анархію." Якцґщо будуть майдани і "Так, був майдан , там це було потрібно." То порядку ніколи не буде. Є буква закону і все.
12-34 Показати IP 19 Лютого 2020 09:18
Ну порушили діти. Поліцейський має право виписати штраф. Так у цивілізованій державі. А то всяке з лісу понаїхало з низькою якістю сірої речовини, понадівало форму і тикає ксиву наліво-направо. Давай туди в золоте в окоп і підтверджуй свій статус героя воєнного часу.
Василь Показати IP 19 Лютого 2020 13:31
Доречi, там зараз цiлодобово чергуЕ наряд полiцiя, i, як кажуть, нiхто нiчого не бачив...
Павло Показати IP 19 Лютого 2020 13:50
Для чого писати такого роду голослівні статті? Це виглядає геть так само як в одному з скетчів Камеді "Рафік савсєм нє віноват!" Зараз молодь дуже агресивна і не адекватна, тай старші трапляються всякі. Тому потрібно вислухати дві сторони і як мінімум додати відео, у вас жеш написано, цитую - «Що ви робите? Що ви говорите? Тут же камери на магазинах! А без доказів це все" чос" однієї з сторін. P. S. Особливо "порадувати" висловлювання типу:- не стерпів образи, та ще й у присутності дівчат, і попросив його висловлюватися культурно - вони на певно їм на літературній відповіли) Або ось ця: Розумієте, я спортсмен, мій профіль – змішані єдиноборства, – розповідає Ярослав. – Тому коли мені «прилетіло» в скроню, на автоматі викинув праву руку, і тільки вже майже вдаривши, пригальмував,.. Дані фрази виглядають, як повне "вигороджування" і доводить ще раз що не все так просто і однобоко, як написоно в матеріалі.
Дід Панас до Павло Показати IP 19 Лютого 2020 15:05
Майданець?
Хідео Кодзіма Показати IP 19 Лютого 2020 15:31
"Самооборона майдану" ??? Цей нацогопнік на Делоріан з 2014го прилетів?
Лучанин Показати IP 20 Лютого 2020 15:50
Дід Панас, користуючись анонімністю, хочу сказати, що ти г*внюк!
Дід Панас до Лучанин Показати IP 20 Лютого 2020 17:27
А ви який лучанин?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus