USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Таких зупинок, яка вбила жінку у Луцьку, у місті ще - 14

17 Березня 2014 14:10
Після смертельного випадку у Луцьку міська рада починає масово перевіряти якість зупинок, які встановили торік.

Нагадаємо, 15 березня в місті стався нещасний випадок. Крита зупинка, встановлена минулого року, впала від сильного пориву вітру.
Конструкція впала на жінку, яка стояла поруч, від отриманих травм та померла.

На 18 критих павільйонах в Луцьку, які розташовані в місцях зупинки громадського транспорту, торік витратили близько 300 тисяч гривень, розповів директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Іван Кубіцький. Кожен з таких павільйонів важить порядка 600-700 кілограмів, каже він. Таких конструкцій, як та, що впала від сильного пориву вітру, в місті встановили 15. Ще три мають іншу модифікацію.

Іван Кубіцький переконує, що фундаменту на цих зупинках і не потрібно було заливати. Того кріплення, мовляв, мало б вистачити. Але сильний вітер таки зніс одну з 15 конструкцій в місті, а жінка загинула.

«Навіси над зупинками належать до малих архітектурних форм, і на них немає вимог, щоб кріпити їх на фундамент», - повідомив він.

Іван Кубіцький розповів, що 300 тисяч гривень за виготовлення і монтаж цих зупинок місто заплатило ТОВ «Луцьктехнобуд». Саме ця організація кріпила злощасну конструкцію, яка стала вбивцею.

На самому підприємстві жодних коментарів не дають. Як повідомили в приймальні, керівництва сьогодні ще не бачили і ніхто не висловив офіційної позиції.

Натомість директор міського департаменту ЖКГ запевняє, що в місті вже створена комісія, яка займеться перевіркою цього випадку і всіх встановлених зупинок. Мовляв, наступного дня після нещасного випадку, вже представники департаменту й проектного інституту «Діпромісто» оглянули зупинки в місті й «не виявили загрози». Проте, каже він, чекатимуть висновку проектної організації з пропозиціями, яким чином можна буде укріпити зупинки.

Він також повідомив, що управління з надзвичайних ситуацій міської ради взялося за розслідування нещасного випадку. Утім, чи покарають кого-небудь за те, що конструкція не витримала пориву вітру, а місто витратило гроші на неякісну роботу, – наразі невідомо.

Своєю чергою, тимчасовий виконувач обов’язків начальника обласного управління МВС області Михайло Руденко повідомив, що подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Луцький міськвідділ з’ясовує, чи не були порушені дозвільні норми і чи була та зупинка придатна до експлуатації. Про деталі розслідування, припустив він, стане відомо вже за тиждень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
123 Показати IP 17 Березня 2014 14:20
Кубіцький розвалив підприество електротранспорту, тепер розвалює комунальне господарство міста
456 Показати IP 17 Березня 2014 14:24
З благословіння нашого улюбленого Романюка.
Невідома Показати IP 17 Березня 2014 14:27
Як взагалі таке можна було встановлювати навіть колись ті зупинки були кращі Їх встановили щоб реально списати гроші з держави. Списали тепер на якогось роботягу і повісять що встановив
лучанка Показати IP 17 Березня 2014 14:37
памятаєте приблизно того року в лутку чи чи на початку вересня була стаття у волинських новинах точно не памятаю послівдовності висловлення там якісь гроші що зекономлені на дит майданчиках вроді так -були використані на встановлення таких зупинок це приблизно було десь 10тисяч точно не памятаю.
Юзік Показати IP 17 Березня 2014 14:38
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПІДПРИЄМСТВО: Спільне українсько-російське підприємство товариство з обмеженою відповідальністю «Луцьктехнобуд», створене в 1999 році групою професіоналів, які мають певний досвід у будівельній та інженерній галузі. Основний напрямок діяльності товариства – комплексне будівництво об’єктів промислового та комерційного призначення: житлові будинки, котеджі, торгові центри, складські та виробничі приміщення, гаражі і таке інше.
ваня Показати IP 17 Березня 2014 14:42
поки на голову не впаде допоки нічого не роблять і не слідкують. що там можна робити щоб свою роботу не виконувати а ососбливо там де стосується життя людей . За таке треба карати тоді буде думати а то приходять розказати про політику про те як на вихідних куди поїхав НА РОБОТІ ТРЕБА ПРАЦЮВАТИ І за життя людей треба відповідати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Куди ви там дивитесь і що ви там робите шановні владці і МИКОЛА романюк ?
Лучанин Показати IP 17 Березня 2014 15:18
Має відповідати Кубіцький!!!!!!!!!!!!!!!
Корінний лучанин Показати IP 17 Березня 2014 17:33
Ця трагедія свідчить про цілковиту БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ та ЗЛОЧИННУ ХАЛАТНІСТЬ служб , які робили монтаж зупинок!!! ЦЕ типажі ГЕРОЇВ ПЕРЕДАЧІ " НАША РАША"(Джамшут та начальніка), а тепер вже наші "спеціалісти : " НАША ЮКРЕЙН"! ЦЕ НЕ СПЕЦІАЛІСТИ - ЦЕ ДЕБІЛИ! НА ФОТО ВИДНО що зупинка прикріплена цвяхами до асфальту! Судити цих сволочей треба!!!
комунальник Показати IP 17 Березня 2014 19:38
А як же природній фактор, стихія. Пів Японії знесло тайфуном чи цунамі, теж Кубіцький винен? А стара зупинка з цегли, яку було демонтовано, розвалювалась і швидше слугувала туалетом, а не зупинкою. Якби та жінка стояла під навісом, а не за ним, то не загинула б. В нашому місті робиш щось для людей погано, і не робиш - теж погано. Ось ми така українська нація. Моя вам порада, шановні дописувачі інтернету, дивіться в масштабах держави, світу, а не топите один одного.
Корінний лучанин до комунальник Показати IP 17 Березня 2014 20:26
Ну шановний, чи ви просто клеїте дурня чи справді такий НЕЗНАЙКО ТЕХНІЧНО БЕЗГРАМОТНИЙ? Я розумію що частина дописувачів до яких і ви відноситесь не мають відповідної технічної освіти ( ну не вивчали ОПІР МАТЕРІАЛІВ - сопромат по старому !) і через чогось змішують праведне із грішним! РОЗРАХУНОК РОБИТЬСЯ ЕЛЕМЕНТАРНО, ДЛЯ ТИХ ХТО ВЧИВСЯ, А НЕ КУПУВАВ ДИПЛОМИ! Якщо щось робити, то треба виконувати роботу ГРАМОТНО! А причому тут згадуєте НАЦІЮ та МАСШТАБИ ДЕРЖАВИ і т.п. ?
Інженер Показати IP 18 Березня 2014 11:06
ну то якщо не грамотні то навіщо писати всяку фігню,нашим би дописувачам звинуватити кого не лінь,от і все!!!А комунальник написав все вірно,згідна на всі 100% !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus