USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку скаржаться на відсутність садочків і шкіл біля новобудов. Петиція

1 Червня 2020 22:07
Мешканці міста Луцька нарікають на недостатнє забезпечення житлових районів інфраструктурними об’єктами.

Відповідну петицію 1 червня зареєструвала Тетяна Лисецька. Підписати її можна за посиланням.

«Зараз будуються лише комерційні об’єкти. Про інфраструктуру, мережі ніхто надто не турбується. Проблема з цим виникне потім. А такі речі мають робитися зразу, комплексно. У нас будується зараз майже стільки житла, як у 85–90 роках. Але тоді, при всій нелюбові до радянської влади, в рік будували один дитячий садок, а раз в два роки – школу. На сьогоднішній день Луцьк за темпами будівництва – другий в Україні. Школи будуються дуже повільно. Потрібні фінанси не виділяються. В основному садочки та школи будуються за гроші меценатів, які не зацікавлені у швидкому будівництві», – зазначила жінка.

Та додала, що через п’ять років місто матиме проблеми з перевантаженими дошкільних навчальних закладів.

«Аби попередити цю проблему, варто розпочати будівництво біля новобудов, аби населення мало рівні умови для дітей та школярів. Деякі будівельні компанії декларують будівництво шкіл та садочків у своїх великих комплексах, але частіше за все вони приватні, а навчання в приватних школах і дошкільних установах на території нових житлових комплексів стартує від 6–7 тис. грн на місяць», – вказала Тетяна Лисецька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 1 Червня 2020 22:23
Закон економікі гласіт, шо попит кагбе породжує пропозицію. Метри в коробках без необхідної інфрасруктури поряд (садки, школи, парковки, парки, серпентарії і т.д.) розбирають - шо гарячі пирожки. Зараз може вже нє, але то не того шо покупець особо поумнішав. Посіму вангую, шо будуть будувати як і раніше, і класти з прибором на всякі пітіциї.
Лучанин Показати IP 1 Червня 2020 22:30
А то вже один із найбільших прорахунків місцевої влади ! Будівельний бізнес пролобував, а на місцях підтримали скасування відрахування коштів на розвиток соціальної та інженерної інфраструктури. Але навіть і до відміни тої норми - бізнес у змові із представницькою владою, як тільки могли зменшували відсоток відрахувань, регулюючи то рішеннями місцевих органів влади. .Відповідно, і будувати школи - садочки і т. п. не було за що . Тепер же відрахування скасували, а бюджетні цільові кошти в бюджеті на соціальну інфраструктуру - не закладені. Ото приїхали греки - привезли помаранчі ! А ось зараз подивимося на виборах спроможність громади дати оцінку таким діям !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus