USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.00

У Луцьку спіймали п’яного водія з результатом драгера 2,03 проміле: адвокат на суді заявив про його невинуватість

10 Вересня 2022 23:41
В обласному центрі Волині судили п’яного водія, при огляді якого драгер показав результат 2,03 проміле, що в десять разів перевищує норму. Однак на суді адвокат заявив про невинність водія.

Про йдеться у постанові Луцького міськрайонного суду Волинської області.

7 травня водій RENAULT Master рухався проспектом Соборності у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп`яніння проводився із застосуванням приладу «Drager Alcotest 6810», результат якого склав 2,03 %о.

До суду водій не з’явився, однак у судовому засіданні його захищав адвокат Тертичний Ю.В. Він просив закрити провадження у справі про адміністративне правопорушення щодо його підзахисного за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв`язку з відсутністю в діях останнього складу інкримінованого правопорушення. Адвокат висловив думку, що при оформленні адміністративних матеріалів інспектором було грубо порушено вимоги інструкції про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак сп’яніння, оскільки стан сп`яніння його підзахисного не було підтверджено в належний спосіб, а тому всі здобуті докази є неналежними та не допустимими.

Як зазначив юрист, протокол про адміністративне правопорушення не містить посилання щодо наявності відеофіксації подій, а також до матеріалів справи долучено два чеки з результатами спеціального технічного приладу «Drager Alcotest 6810». Окрім того, в одних документах, оформлених поліцейськими, наявні підписи його підзахисного, а в інших вони відсутні, що викликає сумнів у достовірності усіх матеріалів справи в цілому. Окрім того, його підзахисний висловив свою незгоду з результатами огляду на стан сп`яніння, проведеного на місці зупинки. Його огляд у закладі охорони здоров`я не проводився.

Однак суд, дослідивши докази, не погодився з адвокатом. Зокрема на відеозаписі із нагрудного відеореєстратора працівників поліції зображено, що водій був здивований результатом тесту драгера, сказавши, що випив лише пляшку пива. Проте жодним чином результати тесту не оскаржував, не наполягаючи на огляді у закладі охорони здоров’я.

Щодо відсутності підписів, то працівники поліції пояснили, що водій сам відмовився їх ставити у відповідних документах.

В підсумку суд визнав водія винним, призначивши йому покарання у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 11 Вересня 2022 09:52
З огляду на рішення суду треба зробити висновок для працівників поліції про обов'язкове суворе дотримання всіх вимог законодавства при оформлені подібних правопорушень, аби не було підстав оскаржувати дії поліцейських. Не думаю, що винуватець події сам придумав такий спосіб захисту, це скоріше всього з подачі адвоката. Цікаво, чи поверне адвокат отриману від винуватця винагороду?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus