USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку створять мобільний додаток, який «оживить» середньовічних героїв міста

24 Лютого 2022 08:00
Побачити віртуальних анімованих героїв, дізнатися про легенди, пов’язані з пам’ятками Луцька, можна буде завдяки мобільному додатку, який розроблять у рамках грантового проекту.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Як розповіла начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець, у Луцьку цьогоріч будуть реалізовувати проект «Таємниці двох веж: просування історичної спадщини Луцька та Любліна за допомогою інноваційних технологій». Він має стати своєрідним продовженням проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна».

«У межах проекту буде створено мобільний додаток з доповненою реальністю, де герої будуть оживати на екранах й ілюструватимуть середньовічне життя міста», – пояснила вона

На історичних пам’ятках буде розміщено спеціально розроблені піктограми у формі стародавніх родинних гербів, логотипів тощо, які будуть взаємодіяти з мобільним додатком. Просканувавши піктограми, будуть активовані віртуальні анімовані 3D-герої. Також можна буде прослухати розповіді про історичні місця, постаті, міфи та легенди, оглянути середньовічний одяг тощо.

Читати ще: Можна потрапити у часовий портал: у Луцьку буде подорож найдовшими в Україні підземеллями

Нагадаємо, у Луцьку за грантові кошти відреставрували південно-західне крило колегіуму єзуїтів (підземелля та фасад), башту Чорторийських та залишки стіни Окольного замку. На проект витратили близько 30 мільйонів гривень грантових коштів. Додатково мільйон гривень виділила міська рада на археологічні роботи у недавно відкритих підземеллях вежі Чорторийських і галерею, яка об’єднала з ними підземелля колегіуму.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus