USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку створили 20 нових ОСББ

26 Березня 2016 14:35
За короткий період функціонування проекту «Сприяння розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків», завдяки підтримкці Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом», в місті вже створили понад 20 ОСББ.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Ефективне управління будинком, його модернізація та енергозбереження – єдиний шлях, який дасть можливість заощадити та зберегти колективне майно. Саме тому Фонд Ігоря Палиці «Тільки Разом» влітку 2015 року запровадив проект «Сприяння розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків».

З метою реалізації цього проекту в місті функціонують Офіси розвитку кварталу, де мешканці кожного мікрорайону Луцька можуть дізнатись, як заощадити свої кошти, створивши ОСББ.

«Суть нашої допомоги полягає в наступному: ініціативна група звертається в один з Офісів розвитку кварталу, де їй надають повністю юридичну консультацію, допомагають провести збори з мешканцями, відповідають на численні запитання. Після того допомагають скласти статут, всі необхідні документи для реєстрації, надають повну юридичну та фінансову підтримку при реєстрації», – зазначає працівник Офісу розвитку кварталу, депутат Луцької міської ради від фракції УКРОП Борис Смаль.

За короткий період функціонування проекту, завдяки підтримкці Фонду в місті вже створили понад 20 ОСББ.
Координатор проекту «Сприяння розвитку ОСББ» Андрій Кремський розповідає, що згідно проекту, Фонд «Тільки разом» компенсує всі витрати на реєстрацію ОСББ та передбачає реалізацію спільних проектів разом з ОСББ, які спрямовані на впровадження енергозберігаючих заходів, ремонтні роботи інженерних мереж, під’їздів, дахів та благоустрій прилеглої території будинку.

Нещодавно відбулася зустріч представників Фонду із головами ОСББ та керівниками ініціативних груп з приводу обговорення проблематики об’єднань та шляхів їх вирішення. На зустріч запросили експертів з Литовської республіки, які працюють в питаннях енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії.

Мета візиту гостей – обмін досвідом і спроба навчити лучан правильно утеплювати свої будинки, використовуючи нові прогресивні технології.

«Мы организация, которая помогает монтажным фирмам правильно рассчитывать и устанавливать системы отопительного оборудования, рассчитывать теплопотери здания, давать рекомендации по утеплению их, устанавливать какие-то энергосберегательные оборудования, которые, допустим, для вентиляции экономят очень много ресурсов. Вы сами это делаете, мы вас просто обучаем. И кроме того, у нас есть программное обеспечение, которое дает рекомендации по утеплению этих же зданий, по замене окон, дверей, и показываем наглядно насколько люди сэкономят в дальнейшем на этом всем», – розповідає інженер, представник ТОВ «Гріндініс» в Україні Валерій Міколаюнас.

У зв’язку із систематичним здорожчанням енергоносіїв, питання заощадження набирає дедалі більшої актуальності. Крім того, для уже створених ОСББ, утеплення – один із важливих кроків до оптимізації витрат. Зокрема, і для ОСББ «Дім 125», головою правління якого є Людмила Давидова: «Насамперед, за ці роки ми за допомогою коштів мешканців та бюджетних надходжень, перекрили будівлю, а це десь приблизно 1200 метрів квадратних. Ми повністю замінили вікна, встановили двері металеві, утеплені, з омофоном. Крім того, зробили ремонт електропостачання всього будинку. У нас встановлений лічильник тепловий без теплового пункту. Наша сьогодні найбільша, найкраща мета – це утеплення будинку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин. Показати IP 26 Березня 2016 18:25
Треба ЖЕКИ зміцнювати профессіоналами. Вони все зроблять. ОСБеБе - це ліквідація робочих місць заснованих за рахунок податків людей. Влада обіцяла робочи місця. ЖЕК-3 у минулому роци чи за два роки проффесійно поремонтував до зо дахів.
смс Показати IP 27 Березня 2016 01:24
як можна створити осбб у 8 квартирному будинку хрушовського типу???????????
Саша Показати IP 29 Травня 2016 21:34
А що, чекати коли будинок повністю звалиться? Жильці будику тепер знають на що ідуть кошти які вони дають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus