USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Вилучено спиртного на 100 тисяч: у Луцьку судитимуть спритників, які торгували елітним іноземним алкоголем без акцизу

2 Жовтня 2023 18:04
Податкові ревізори днями припинили торговельну діяльність із реалізації елітного алкоголю без державної реєстрації у Луцьку.

Про це повідомляє Головне управління Державної податкової служби у Волинській області.

Під час проведення фактичних перевірок у місті Луцьку 29 вересня працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області встановили, що у двох об’єктах торгівлі здійснюється господарська діяльність з реалізації елітних алкогольних напоїв іноземного виробництва, а також продаж широкого асортименту імпортованих продовольчих товарів без державної реєстрації як суб’єкта господарювання.

Під час контрольно-перевірочних заходів встановлено, що господарські одиниці працюють не лише без відповідної державної реєстрації, але й не мають жодних дозвільних документів для такої діяльності, а також документів на походження товарів, що зберігалися та реалізовувалися у закладах торгівлі.

Як з’ясували податкові ревізори, елітні алкогольні напої, які зберігалися у господарських одиницях для продажу в широкому асортименті, ще й не містять марок акцизного податку встановленого зразка.

Загальна вартість товарів, що зберігались та реалізовувалась із порушеннм норм закону, перевищує 100 тисяч гривень.
За результатами вжитих заходів незаконна торговельна діяльність була припинена. Під час контрольно-перевірочних заходів забезпечено вилучення алкогольних напоїв без марок акцизного податку працівниками ГУ Національної поліції у Волинській області, які невідкладно прибули за адресами виявлених порушень.

Складено два протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 156 та два – за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Особи, які здійснювали незаконну господарську діяльність, будуть притягнуті до відповідальності, а долю вилучених підакцизних товарів визначить суд, звертають увагу в ГУ ДПС у Волинській області.

Читати ще: Штрафи за торгівлю без РРО повертаються: як каратимуть нечесний бізнес

Одночасно у податковій службі інформують: за діяльність фізичних осіб без державної реєстрації як суб’єкта господарювання Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність, зокрема штраф до 85 тисяч гривень, із конфіскацією товарів, продукції, знарядь виробництва, сировини та грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення, чи без такої.

До слова, ДПС України пропонує легальному бізнесу сучасне та безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна тут).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus