USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

У Луцьку святкують 104-у річницю Пласту

16 Квітня 2016 20:00
З нагоди 104-ої річниці від дня складання першої пластової присяги юні пластуни організували фестиваль для лучан та гостей міста.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Захід розпочався сьогодні, 16 квітня, в парку імені Лесі Українки і триватиме два дні.

Десятки пластунів зібрались, аби вшанували 104-у річницю складання першої пластової присяги. Вони організували справжній фестиваль, який має насичену програму з творчими батлами, гуртками та виживанням у природі.

«Для пластунів ця дата є визначною. Адже 12 квітня 1912 року було складено першу пластову присягу. Це було на чолі з доктором Олександром Тисовським. Після цієї присяги з’явилися перші офіційні пластуни, від яких і рахується відлік організації. Сьогодні фестиваль відбувається з ініціативи юнацтва, тобто дітей віком від 11 до 18 років. В нас сьогодні буде багато різних активітетів», – розповів голова ГО «Волинська округа пласту – НСОУ» Олег Лапковський.

«Ми відкриті для всіх. Ми скоро будемо ходити по ВУЗах, залучати студентів до наших лав. Тому що в нас є зараз досить гарне гасло: «Пласт – це не лише для дітей». Зарошуємо до своїх лав, тому що в нас організовують дуже якісні навчання для старших, є багато можливостей подорожувати Україною, навчатися, ставати кращими та знаходити себе», – додав він.

Нагадаємо, «Пласт» – це національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, вихованню свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, провідників українського суспільства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучанка Показати IP 16 Квітня 2016 20:15
Коли цього підсвинка заберуть в армію і АТО. Клоуни
Українка до лучанка Показати IP 16 Квітня 2016 21:17
Шановна,не знаєте суті Пласту то мовчіть.... Називати клаунами молодь яка не бухає і не колиться,а займається саморозвидком. В кожного свої пріорітети. Хлопці і дівчата МОЛОДЦІ!!! Так тримати)
Валєнтоз Показати IP 16 Квітня 2016 22:26
Дуже приємно і радісно, що хтось молоддю займається.
трутням до Валєнтоз Показати IP 17 Квітня 2016 20:43
не займається а нянчиться...
фізрук Показати IP 17 Квітня 2016 20:40
То скільки пластунів пішли добровольцями в АТО? Ким гордитеся? Чи ходите в ліс вогонь палити одним сірником, сало пекти і з комарами боротися на смерть...С**куни.
Наталя до фізрук Показати IP 18 Квітня 2016 12:16
назвати поіменно усіх пластунів добровольців, які не на словах із ворогами воюють/воювали? чи лише тих, хто віддав життя? не знаєте, не цікавитесь сучасною історією то й не пишіть дурниць. тиждень тому про Назара Рейкіна стаття у ЗМІ була, до того про Миколу-Віктора Гаврилюка писали. Це всього лише пластуни із Луцька, а скільки їх по всій Україні? бо щось сумно і невдобно за таких фізруків получається

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus