USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку свято – учень та учитель 2018 року

17 Травня 2018 18:21
Кращі із кращих зібралися в Палаці учнівської молоді Луцька, тут – учні, які високими освітніми здобутками прославили місто не лише на всеукраїнському рівні, а й на міжнародній арені, а також учителі, які допомогли їм досягнути цих вершин, не боячись експериментувати та проявляти свій креатив.

Привітав кращих учнів та вчителів 2018 року виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

«Шановні учні, вчителі, батьки, сьогодні світле свято, яке ми щорічно чекаємо. Це свято тих, хто переконував, боровся і ставав кращим. Ми впевнено можемо сказати, що в нас прекрасна освіта. Є чимало скептиків, які кажуть, що все щось не так, але ми рухаємося вперед, і це – завдяки нашим вчителям, які є справжніми особистостями, допомагають дітям увійти у доросле життя, та завдяки розумним, мудрим, амбіційним учням. Наші діти – приклад для багатьох у ставленні до навчання, в бажанні ставати кращими, у характері до боротьби, а ті, хто стали переможцями всеукраїнських конкурсів – це приклад для всієї України й гордість для нас», – звернувся Григорій Пустовіт.


Звання «Учень року 2018» отримав Артем Кавара, який навчається у Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука.

«Коли ми чуємо про нобелівських лауреатів чи олімпійських чемпіонів, то ми собі уявляємо унікальних людей із суперможливостями та надзвичайними талантами. Однак, вивчивши їхню біографію, можна побачити, що це звичайні люди, які виросли у звичайних сім’ях. Єдине, що їх виділяло серед усіх – бажання перемогти самого себе. Ми вже зробили перший крок до нових можливостей та мрій. І я дякую моїй команді, яка це допомогла мені зробити, зокрема мамі», – виступив Артем Кавара.


У номінації «Учитель року 2018» із німецької мови відзнаку отримав Михайло Яковчук із Луцької гімназії № 18, якому і надали слово.

«Участь у подібних конкурсах – це можливість проявити себе, показати творчість та вдосконалитися. Як би нам важко не було, але ми повинні пам’ятати яку професію обрали й бути гідними її», - наголосив педагог.


Зауважимо, що за результатами фахових змагань у Луцьку 43 педагоги отримали відзнаки, ще 129 учнів здобули перемоги на всеукраїнських змаганнях. А це на 8 переможців більше в олімпіадах і на 11 в конкурсах захисту наукових робіт, ніж торік.

Учень Луцького НВК №14 імені Василя Сухомлинського Микола Свереда став «Учнем року 2018» у номінації «винахідники та раціоналізатори».

«Цього вдалося досягнути завдяки тому, що брав участь у багатьох конкурсах, зокрема їздив на виставку у Бразилію, де зайняв друге місце. Для прикладу, останній мій проект це пристрій для виявлення тепловтрат, який я зробив на базі дрону, що спрощує роботу, результат дає швидше та точніше, й не треба наймати альпіністів для небезпечної роботи. У дитинстві я все ламав, а тепер усе ремонтую і в майбутньому буду інженером», - каже Микола.


Серед тих, кого нагородили, були й 22 номінанта іменних стипендій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus