USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Базарники програли суд по забезпеченню позову щодо знесення Центрального ринку і паркану

11 Лютого 2020 19:00
Суд відмовив підприємцям Центрального ринку в забезпеченні позову шляхом зупинки дії рішення Луцької міськради щодо знесення контейнерів і паркану.

Про це йдеться в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду від 11 лютого.

Так, до суду з заявою про вжиття заходів забезпечення позову до подання позовної заяви звернулася громадська організація «Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь». Керівником цієї організації є Ігор Дильов, який фактично і очолює групу підприємців, які відмовляються виконувати рішення міської ради і демонтувати незаконно встановлені торгові точки.

Підприємці звернулися до суду у зв’язку з рішенням Луцької міської ради про припинення комунальному підприємству «Луцькі ринки» права постійного користування на земельну ділянку на вулиці Глушець, 1 для обслуговування Центрального ринку. Відповідно до цього рішення, до 3 лютого мав здійснитися демонтаж тимчасових споруд і конструкцій, розміщених на ринку, зокрема й паркану.

«Заявник вказує, що вищевказаним рішенням Луцької міської ради було суттєво порушено законні права та інтереси більше 300 підприємців, що здійснюють свою діяльність на території Центрального ринку, у зв’язку з чим ГО «Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» змушена звернутися до суду за їх захистом шляхом визнання рішення (міськради, – ВН) протиправним та таким, що підлягає скасуванню як таке, що прийняте з порушенням норм чинного законодавства України.

Також зазначає, що Луцькою міською радою при прийнятті рішення щодо вилучення земельної ділянки було здійснено пряме втручання в господарську діяльність незалежних суб’єктів господарювання та не враховано інтереси осіб, які безпосередньо здійснюють там підприємницьку діяльність на законних підставах», – йдеться в тексті ухвали.

Суд, однак, не задовільнив клопотання працівників ринку про вжиття заходів забезпечення позову.

«На думку суду, передбачені п. 1 ч. 2 ст. 150 ­Кодексу адміністративного судочинства України підстави для забезпечення позову заявником належними та допустимими доказами не підтверджені», – наголошено в ухвалі.
Читайте ще: Гнилі продукти і вицвілі костюми: Пустовіт закликав лучан оминати Центральний ринок через небезпеку

Нагадаємо, 10 лютого планувалося розпочати демонтаж паркану навколо ринку, який розміщений без дозвільних документів. Напередодні було надіслано офіційні листи у Головне управління Національної поліції у Волинській області та Луцький відділ поліції ГУНП у Волинській області щодо необхідності забезпечення безперешкодного проведення демонтажу вищезазначеної огорожі та недопущення нанесення травм працівникам департаменту муніципальної варти.

Однак працівники муніципальної варти так і не змогли розпочати демонтаж паркану, адже їм у цьому перешкоджають підприємці та невідомі особи. В поліції розпочали кримінальне провадження щодо осіб, які перешкоджали демонтажу, триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Андрій Показати IP 11 Лютого 2020 19:50
Програли суд???? Тобто відмова в задоволенні клопотання називається програти суд :))))
дмитро Показати IP 11 Лютого 2020 19:51
скоріше всього, міська рада повпливала на рішення суду
Правдоруб Показати IP 11 Лютого 2020 20:52
Подадуть апеляцію, таким чином можна затягувати знесення ринку на десятиліття.
2201 Показати IP 11 Лютого 2020 21:36
Хто б сумнівався..... Ринки на знос, підприємців геть, медиків скоротити,а молодь за кордон на заробітки.... Країна - все для людей і розвитку успішної держави. Дякуємо.
луцький до 2201 Показати IP 12 Лютого 2020 07:58
Ринок - це робота? То спекулянти і бариги!!! Геть зі Старого міста!!!
Пп Показати IP 11 Лютого 2020 22:04
Зд*исніть вже з того срачу,розвели там бидло- базар,попередили заздалегіть,зібрались і сібались.
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2020 23:06
Невже самі базарники ,небачать до чого докотився ринок : щурів куча , сміття кругом , прохід між контейнерами по стежинці з дощок коли іде дощ ( тому ,що, продавці ,свій товар готові викласти хоч і на весь прохід ),хаотично розставлені гнилі контейнери ,а під замком щей курей розвели , а проїзд до замку неможливий бо заставлений автомобілями з обох сторін......
Остап Вакарчук Показати IP 12 Лютого 2020 08:37
Пекельні та неугомонні ви наші спекулянти-базарники. А що ви думали: поставити металічний контейнер на землі комунальної власності міста, і тепер після цього можна спокійно торгувати, при тому ще не давати гроші до бюджету у вигляді податків. Ні не можна усьому колись приходить кінець. Це якби я побудував у вас на вашому городі собі гараж або дачу, та протязі 5 чи 10 років ним або нею користувався і нічого не робив для того, щоб цю свою споруду узаконити. Улавлюєте логіку. Потім до мене ви прийшли та сказали демонтуйте, бо ви незаконно поставили на моїй території свій гараж, дачу. Невже після цього я ще б сперечався, знаючи проте що самовільно порушив закон, і треба кудись перевезти той гараж чи дачу. Ось така ситуація і у вас. А чому ви не узаконили земельну ділянку де зараз перебуває ваш контейнер за стільки років здійснення торгівельною діяльністю. Не мали часу коли узаконити - не повірю, жалко було дати хабара, то чому не дали, не знали кому чи ще якась причина? Отож ви наші вмільці винахідники торгувати на чужих землях, це те саме, як я вже сказав, якби хтось заліз у ваш город.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus