USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку тренуються найкращі українські стрибунки у висоту

10 Травня 2018 13:57
На луцькому «Авангарді» знову тренуються лідери збірної України зі стрибків у висоту Юлія Левченко та Ірина Геращенко. Сектор у Луцьку для них вже кілька разів був фартовим у попередні роки, а готуватися до літнього сезону у нашому місті лідеркам збірної комфортно.

«Я взагалі закохана у ваше місто і хотіла б тут жити», – розповідає багаторазова чемпіонка та призерка юніорських чемпіонатів світу і Європи Ірина Геращенко.

Не скажеш, що на тренуваннях у Луцьку Юлі та Ірині вдається все на сто відсотків. Після того, як планку збивають, вибухають робочі емоції. Але їхній тренер спокійна. «У Туреччині раніше ми заклали базу, тепер працюємо з технікою», – пояснює Ірина Пустовойт.

Срібну призерку чемпіонату світу-2017 в Лондоні Юлію Левченко запрошували до Шанхая на етап Діамантової ліги, але це не збіглося з тренувальними планами. «Ми вирішили відбути збір у Луцьку, щоб не форсувати підготовку й розпочати сезон краще підготовленими. Маємо запрошення на 31 травня до Риму, на цьому етапі стрибатиму», – пояснює Левченко.

Відбірковий чемпіонат України в Луцьку, який відбудеться у липні, обіцяє бути захопливим саме в секторі для стрибків. Шість спортсменок виконали норматив на ЧЄ, тому хто поїде в Берлін, вирішать стрибки на ЧУ.

Загадувати наперед стрибунки, звісно, не хочуть. Левченко каже: «Берлін – найвідповідальніший старт сезону. Пікову форму до нього хочемо підвести».

На чемпіонаті Європи українки знову зустрінуться в секторі із росіянкою Марією Ласіцкене, яка поки безроздільно лідирує в жіночих стрибках. Що робити для того, аби посунути росіянку?

«Тренуватися ще більше й отримувати досвід. Ми ще молоді, трохи важко стабільність показувати. Але погляньте: всі змагання у 2017 році ми пройшли доволі стабільно. І цього року будемо складати Ласіцкене конкуренцію. Треба брати до уваги, що їй 26 років і вона стрибає давно за два метри, – пояснює Левченко. – Звісно, хочеться стабільно стрибати під два метри й зазирати далі. Тут треба тримати баланс, дивитися, яке в тебе самопочуття, яка форма. Ми готові тренуватися день і ніч, але і недотренування погано, і перетренування заважає. Тому відповідь про високі стабільні стрибки така: тренуватися, підтягувати техніку й тримати баланс навантажень».

Левченко останнім часом не уникала уваги ЗМІ. Пояснює, що її надмір не є для неї тягарем. «Це неважко давалося, перенасичення увагою преси не відчула. Це популяризація спорту й легкої атлетики. Ми показуємо людям, що в країні ще є спорт і є якісь успіхи. Треба ділитися з людьми і радістю, і поразками. Хоча інколи важко пригадати колишні емоції, якщо мене запитують про події, які сталися три-чотири місяці тому. Мусиш повторюватися. А спортсмен має забувати колишні успіхи, перемикатися на нове, бо якщо залишатися на старому, іти далі важко».

Юрій Конкевич, Луцьк

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus