USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку ухвалили програму заходів територіальної оборони

23 Лютого 2022 21:34
На територіальну оборону в Луцьку за три роки планують витратити три мільйони гривень.

Про це йшлося під час засідання сесії міськради.

Зокрема, депутати затвердили програму заходів територіальної оборони Луцької міської громади на 2022-2024 роки. Загальний бюджет програми – 3 мільйони гривень. На 2022 рік планується на її реалізацію витратити 1,6 мільйона.

До слова, під час сесійного засідання депутати вже виділили 1 мільйон гривень на територіальну оборону.

Як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, вже третій місяць міська рада надає безкоштовно солідну кількість рекламних щитів для публікації інформації про тероборону з відповідними номерами телефонів.

«Крім того заступник керівника батальйону тероборони Луцька розробляє інформаційний бюлетень для масового розповсюдження в місті і прилеглих громадах. Ми плануємо відзняти телепередачу про територіальну оборону, щоб роз’яснити, що це, як записатися, який порядок вступу в тероборону. Також є інформація на сайті», – пояснив він.

Щодо цивільного захисту, то начальниця відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Ніна Бенесько зазначила, що міський голова підписав розпорядження про план основних заходів цивільного захисту на 2022 рік.

«В міру виявлення проблем будемо вносити зміни», – додала вона.

Також Ніна Бенесько зазначила, що в Луцьку проводитимуться курси надання першої медичної допомоги. Про графік проведення додаткових курсів МПД буде проінформовано додатково.

Читати ще: Біля Луцька облаштують стрільбище

Кошти у рамках програми спрямують на виготовлення навчально-матеріальної технічної бази для проведення занять, перевезення навчальної бази та особового складу на полігон, організацію харчування, розміщення, оплату комунальних послуг, забезпечення паливно-мастильними матеріалами, облаштування місць проведення навчань (тренувань), облаштування кімнати зберігання зброї та встановлення відеоспостереження.

Читати ще: У батальйонах тероборони Волині треба облаштувати зброярні

Також за кошти міського бюджету планують обладнати пункт управління: придбати телефонні апарати, обладнання внутрішнього зв’язку, відеонагляду чергової служби та пункту управління тощо. Для функціонування підрозділів тероборони планують придбати каремати, спальні мішки, палатки армійського типу УСБ, розпізнавальні знаки для резервістів тощо. Також серед планів – закупівля засобів розвідки (квадрокоптер, тепловізор), спорядження для підготовки підрозділів: тактичні ліхтарі, компаси, мотузки, карабіни, аптечки, сокири, пили, казани, триноги тощо. Ще будуть придбані дизельні агрегати для вироблення струму, подовжувачі, обігрівальні польові печі та інше.

Читати ще: Волиньрада виділила 2,6 млн на тероборону

Друга частина програми стосується національного спротиву. У рамках її реалізації мають проінспектувати стан стрілецьких тирів у загальноосвітніх навчальних закладах. Будуть проводити практичні заняття зі стрілецької підготовки серед учнів, студентів та мешканців громади. Також відбудуться заняття з орієнтування на місцевості, надання домедичної допомоги та інші.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus