USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку уклали охоронний договір на пам’ятку архітектури 1937 року

23 Вересня 2022 08:11
На виконання рішення Волинського окружного адміністративного суду, яким задоволено позов Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Луцької міської ради, Департаменту культури Луцької міської ради до акціонерного товариства «Укртелеком», підприємство уклало охоронний договір на об’єкт культурної спадщини – адміністративний будинок 1937 року побудови авторства польського архітектора Вітольда Марцинківського в Луцьку.

Про це інформує прокуратура області.

Нагадаємо, споруда, яка перебуває у приватній власності товариства, внесена до Переліку об’єктів культурної спадщини Волинської області як пам’ятка архітектури місцевого значення.

Попри те, що Департамент культури Луцької міської ради із 2017 року неодноразово інформував власника будівлі про набуття нею статусу об’єкта культурної спадщини та необхідність укладання охоронного договору, акціонерне товариство цього не робило.

Втрутившись у ситуацію, прокурори через суд зобов’язали «Укртелеком» укласти охоронний договір на пам’ятку архітектури, яким встановлено гарантії її збереження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тільки так ! Показати IP 23 Вересня 2022 11:26
Оскільки, пам'ятка архітектури внесена до Переліку пам'яток Волинської області - то охоронний договір буде чинним при підписанні його органом, який є на то уповноваженим державою - тобто управлінням культури Волинської ОДА !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus