USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку в перинатальному центрі прооперували ваду серця дівчинці-поспішайці, яка важила при народженні 900 грамів

2 Березня 2024 16:07
На базі Волинського обласного перинатального центру було проведено кардіохірургічне оперативне втручання дочасно народженій дитині за участі професора, доктора медичних наук, кардіохірурга Інституту серця МОЗ України Олександра Романюка, хірургів Володимира Селюка та Валентина Мартинюка та лікарської анестезіологічної бригади.

Про це повідомили у Волинській обласній дитячій лікарні.

Крихітна Єва народилася на 26 тижні вагітності та важила всього 900 грамів. У дитини було діагностовано вроджену ваду серця – гемодинамічно-значиму відкриту артеріальну протоку, внаслідок якої сформувалася важка дихальна і серцева недостатність.

Читати ще: В перинатальному центрі у Луцьку вперше прооперували ваду серця дитині з вагою 1600 грамів

1 березня Єві було проведено кардіохірургічне оперативне втручання, після якого дитина перебуває на подальшому лікуванні у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.
«Процес виходжування дочасно народжених дітей надзвичайно важкий та клопіткий. Це постійна боротьба за маленькі життя, наш вклад у здорове майбутнє держави. Дякуємо усім, хто допомагає рятувати життя найменших пацієнтів!» – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Люда Показати IP 2 Березня 2024 21:41
Поспішайці? Це ЩО?
Лучанка до Люда Показати IP 5 Березня 2024 10:44
Це недоношена ( передчасно народжена) дитина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus