USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку вдруге відбувся чемпіонат лучників, в якому взяли участь військові

18 Серпня 2023 23:35
18 серпня у Луцьку відбувся турнір лучників «Кубок Любарта». У змаганнях взяли участь 42 спортсмени, з них 12 – військовослужбовці.

Про це Суспільному Волині розповів головний суддя змагань Олег Дучимінський.

З його слів, цього року вдруге організовують змагання у категорії «Військовослужбовці» саме для бійців, які нині реабілітуються на Волині.
Один із тих, хто започатковував стрільбу з лука в Луцьку – ветеран АТО Павло Ковальський. Каже, що сам захопився цим видом спорту, коли проходив реабілітацію.
Читати ще: У Луцьку поранені військові реабілітуються в стрілецькому клубі

Серед учасників - військовослужбовець ЗСУ Дмитро Скоморох. Нині він із побратимами прикриває волинське небо від ворожих ракет, а сам родом із Луганщини. Каже участь у змаганнях вирішив взяти тому, що любить все нове, цікаво було отримати новий досвід та нові враження.
Психолог Антоній Мельник каже, що види спорту позитивно впливають на відновлення організму та реабілітацію військових.

«Потрібно налаштуватися на постріл, це ціла наука, якої вчить тренер. Навіть ті, хто не хотіли, то спочатку сиділи в телефоні, а потім включалися у цю роботу та із задоволенням беруть участь у змаганнях», – каже психолог.
Змагання у Луцьку тривали впродовж одного дня. За їхніми підсумками, серед військових перше місце здобув Дмитро із позивним «Альпініст».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus