USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вдвадцяте відбувся фестиваль робітничих професій

4 Червня 2021 20:54
На фестивалі робітничих професій у Луцьку випускники закладів профтехосвіти демонстрували свої роботи. Зараз на Волині у 18 закладах готують робітників, розповіла Суспільному начальниця обласного управління освіти Людмила Плахотна.

Щороку в області випускається майже 4 тисячі фахівців робітничих професій. Людмила Плахотна каже: «Нині училища і ліцеї профтехосвіти об’єднують, як, наприклад, у Володимирі-Волинському створили один центр замість трьох закладів з кращою матеріально-технічною базою».

На фестивалі робітничих професій студенти закладів профтехосвіти показали вироби, виготовлені власними руками.
На виставці-ярмарку лучани могли їх придбати, а також взяти участь у майстер-класах, які проводили студенти. Учениця Яна Новосад вивчає художні ремесла. На «ВОЛИНЬFESTі-2021» дівчина – за гончарним кругом, показує як виготовляються керамічні вироби.

Мангали, шампури, лавки з металевими елементами – це вироби студентів і майстрів з центру профтехосвіти у Нововолинську.

Майстер виробничого навчання із професії електрогазозварник Тарас Снігерук навчає 26 «підкорювачів вогню та металу».

Першокурсник Андрій Карпович здобуває професію кондитера. Хлопець хоче працювати за фахом. На театральному майдані вчить лучан розписувати імбирне печиво. Ольга Смалюк разом з дітьми взяла участь у ньому. Жінка розповіла, що їй та дітям дуже сподобалося.

Фестиваль робітничих професій, каже Людмила Плахотна, відбувся у Луцьку вдвадцяте.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ололо Показати IP 4 Червня 2021 21:51
Щось дуже рано відбулося дійство. В 14 год прийшов у центр, вже пакувалися в автобуси/машини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus