USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Луцьку відбудеться забіг до міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства»

25 Листопада 2023 07:17
Головною метою проведення забігу «Acting for survivors» є привернення уваги до злочинів насильства з боку військових РФ. Це солідарний прояв небайдужості до осіб, які пережили чи переживають травматичний досвід, пов’язаний з військовими діями в Україні. Також це спосіб донесення інформації про способи допомоги постраждалим – наявні соціальні та спеціалізовані сервіси. Він також підкреслює важливість фізичного та психічного здоров’я для повноцінного життя та реалізації власного потенціалу.

Відбудеться забіг 26 листопада на стадіоні гімназії № 20 ( вул. Шота Руставелі 11).

Зареєструватися можна тут.

Забіг організований управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради у партнерстві з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).

З 1991 року тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з понад 100 країн світу щорічно активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради спільної мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні або державі соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його прояви та комплексно реагувати.

Спільне проведення Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» у форматі забігу є солідарним проявом небайдужості учасників/ць до осіб, які пережили і досі переживають травматичний досвід, та заохоченням до турботи про ментальне й фізичне здоров’я як основні складові повноцінної здорової життєдіяльності людини.

В Україні з початком повномаштабного військового вторгнення питання проявів насильства набуло нового жахливого змісту пов’язаного зі зростанням виявлення випадків сексуального насильства пов’язаного з війною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Скептик Показати IP 22 Листопада 2023 12:57
І чим це допоможе? А ще можна огранізувати забіг проти корупції, прости обстрілів ціивільної інфраструктури або взагалі проти рашизму.
Анонім до Скептик Показати IP 22 Листопада 2023 19:56
Допоможе тим, що бігуни протрусять свої тельбухи. Бо робочий люд не побіжить.
Олександр до Скептик Показати IP 25 Листопада 2023 10:33
Та ти просто прийди своїми ногами і відірвись хоч на хвильку від свого так званого "ґаджету" і то буде файно...
Ростислав Показати IP 26 Листопада 2023 08:39
Легкого Вам бігу,друзі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus