USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбулася шкільна спартакіада з баскетболу

24 Березня 2016 20:02
Десята спартакіада серед обласних ліцеїв та шкіл-інтернатів з баскетболу відбулася у Луцьку. На домашньому перкеті перемогли вихованці Волинського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Другою на обласній першості школярів стала команда Володимир-Волинської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки». «Бронзу» змагань завоювали спортсмени Маяківського НВК «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – лінгвістичний ліцей».

Виконавчий директор БК «Волиньбаскет» Сергій Смітюх розповів, що в області ведеться активна робота з популяризації баскетболу серед молоді. Для цього клуб як єдиний представник цього виду спорту в краї в своєму інструментарії має безліч цікавих та різноманітних методів.

«Упродовж останніх років у Луцьку регулярно проводяться традиційні міжнародні юнацькі турніри, а юні волинські баскетболісти вже мають досвід виступів у Всеукраїнській Юнацькій баскетбольній лізі. Також ми організовуємо та проводимо майстер-класи за участі гравців та тренерів команди Суперліги Фаворит Спорт, дитячих тренерів з Польщі та США, а це є неабияким стимулом для дітлахів. Причому такі тренінги проводяться не тільки в Луцьку, а й інших містах та селищах Волинської області. Тому такими святковими оказіями Федерація баскетболу Волинської області не тільки популяризує гру, а й підіймає авторитет баскетболу у волинському краї на якісно новий рівень», - пояснив Сергій Смітюх.

«Баскетбольним життям Волині цікавляться не лише мешканці Луцька й Волині, а й уся спортивна громадськість України. І це не випадково, адже єдиний місцевий професійний клуб «Волиньбаскет» є справжнім пілігримом, що несе культуру своєї гри далеко за межі рідного краю. Не дивно, що перемогу здобули луцькі ліцеїсти. Адже у їхньому навчальному закладі неабияка увага приділяється розвитку

юних спортсменів-баскетболістів. До слова, вихованці ліцею – найактивніші вболівальники Чемпіонату Суперліги Фаворит Спор. Вони завзято підтримують виступи гравців на місцевому майданчику», - наголосила прес-секретар БК «Волиньбаскет» Наталія Гнатюк.

Нагадаємо, минулоріч вихованці луцького військового ліцею засвітилися і на національному рівні.

Їхня команда перемогла на всеукраїнському фіналі баскетболу 3х3 у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
медики Показати IP 25 Березня 2016 08:07
А як справи в районах з баскетболом ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus