USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку відбувся конкурс витинанки «Мереживні вірші», присвячений Лесі Українці

27 Лютого 2021 14:41
У Луцьку відзначали переможців всеукраїнського конкурсу витинанки «Мереживні вірші», який присвячено 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Про це повідомила народна депутатка Ірина Констанкевич у Фейсбуці.

«Понад 90 робіт надіслали на конкурс із 10 областей України. Найбільше – з Волині. І не дивно. Адже саме Волинь так органічно причетна до життя та таланту видатної поетеси. Волинь – це той духовний світ, з яким Леся жила усе життя. Усі роботи такі витончені, делікатні, піднесені, особливі», – йдеться у дописі.

Ініціатор виставки – викладачка кафедри образотворчого мистецтва та дизайну факультету культури і мистецтв ВНУ імені Лесі Українки Галина Вахрамеєва. Це вже не вперше, коли вона організовує творчі проєкти, які спонукають до творчої самореалізації школярів, молодь. Конкурс проходив за підтримки самої Ірини Мирославівни.
Читати ще: «Декомунізація Лесі Українки»: у Києві презентували 14-томне видання творів відомої волинянки

«Сердечно дякую Галині Вахромеєвій, завідувачу кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Дмитру Авраменку за підтримку, збереження і примноження народної творчості, ректору університету Анатолію Цьосю за ще один дарунок до ювілею Лесі Українки», – підсумувала Ірина Констанкевич.

Витинанки можна побачити у Галереї мистецтв у Луцьку з 26 лютого до 7 березня.
Долучайтеся до витонченого та вишуканого мистецтва витинанки!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Во... Показати IP 27 Лютого 2021 16:48
Хоч би одну світлину хоч би одного учасника чи, тим більше, переможця конкурсу?..
Корiнний лучанин Показати IP 27 Лютого 2021 19:06
У витинанки не бувае переможцiв.
Во... до Корiнний лучанин Показати IP 27 Лютого 2021 23:59
Які, по-вашому, світлини опубліковані вище: кращі чи найслабші? Якщо є конкурс, а це змагання, отже є визначення кращого, є переможці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus