USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Незвичайний симбіоз місцевих гуртів та рок-оркестру BREVIS у Луцьку

27 Січня 2015 22:31
У Луцьку спільно з місцевими музичними формаціями виступив відомий рівненський рок-оркестр BREVIS

Концерт відбувся 26 січня у приміщенні Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка й зібрав повний аншлаг. Для того, аби розмістити усіх поціновувачів музики у доволі немаленькому залі, організаторам довелось доставляти додаткові стільці. Однак навіть це не вирішило проблеми наповненості залу, адже деякі меломани слухали виступ своїх улюбленців, стоячи поміж рядами.

Так, рок-легенди виступили у обласному центрі з новою програмою «Музика Сердець Проти Війни».
Разом із ними сцену ділили луцькі гурти Фіолет, Ріплей та «Чорні черешні».

Оркестранти розпочали дійство із виконання відомого хіта американського співака Майкла Джексона «Billie Jean». Після цього на сцену вийшов відносно молодий луцький гурт Ріплей.
Зі слів ведучої заходу Вікторії Жуковської, багато відомих волинських музикантів приходять на концерти цієї формації лише для того, аби почути незвичайний голос вокалістки Ріти, який часто називають ангельським.
«Чесно кажучи, ця дівчинка так енергійно рухалась сценою, що я боявся, аби вона не заплуталась у шнурах від мікрофонів та не впала прямо на сцені», - жартує 32-річний лучанин Григорій, який прийшов послухати улюблений рок разом із дружиною Світланою.

Опісля музичну естафету передали іще одному луцькому гурту – Фіолет, який виконав разом із BREVIS три власні пісні. Як розповіла ведуча концерту, виступ музикантів приїхали послухати не лише лучани, а й гості з інших міст.
Далі за мікрофон узявся вокаліст українського поп-фолк-джаз гурту «Чорні черешні» Юрій Поліщук. Він заспівав власні пісні українською мовою, а згодом покликав на сцену своїх колег, аби потішити краян композицією «Волинь».
Лучани не скупились на аплодисменти й емоції.
Так, під час ліричних композицій вони запалювали ліхтарики на мобільних телефонах.
Тож, здавалося, зала переливалась блакитними світлячками.
«Для того, аби творити таку музику, треба нею жити», - зазначила ведуча зі сцени.
А тим часом вокальний, акапельний, джазовий бенд «Double Voice» вже тішив слухачів співом, від якого «по шкірі бігали мурашки».
Особливо вразив любителів музики неперевершеним почуттям гумору та безкінечною енергією диригент та керівник рок-оркестру BREVIS Генадій Фіськов, який увесь час засипав лучан веселими жартами
«Давайте зробимо те, чого не скаже ведуча – рознесемо зал», - звернувся він до слухачів, після чого на сцені пролунали перші акорди кавер-версії відомої композиції німецького метал-гурту Rammstein «Duhast».
Однак, виявилось, що не усі гості задоволені виконанням відомого хіта солістом оркестру:

«Зізнаюсь чесно, «Duhast» у виконанні музиканта з академічним голосом – «не фонтан». Більш приємно звучать у його виконанні ліричні пісні. Тому, на мою думку, краще би «бревіси» просто грали хорошу музику без вокального супроводу», - зазначив 30-річний лучанин Олександр.


Окрім того, що багатьом із опитаних представників луцької публіки виявилось надто мало «чистого» виступу безпосередньо самого рок-оркестру:

«Я поважаю наші луцькі гурти, хоча, зізнаюсь, повсякчас слухаю музику іншого формату. Про BREVIS чула уже давно, але ніяк не виходило відвідати їхні концерти. І ось я з омріяними квитками на руках лечу до драмтеатру, аби повністю насолодитись якісною повнотою «симфонічного року». І що з того вийшло? Оркестр зіграв три власні композиції, а увесь інший час «ефіру» забили естрадною музикою та молодими гуртами. Але ж якби я бажала послухати саме ці групи, я пішла б суто на їхні виступи. Одним словом, безпосередньо самих обіцяних організаторами рок-хітів у виконанні багатогранного оркестру мені не вистачило», - зауважила 23-річна лучанка Ангеліна.

Варто зазначити, що після концерту публіка неодноразово викликала музикантів на біс. На прощання вони виконали композицію британського рок-гурту Queen «The show must goone». Зал аплодував стоячи.
Довідково:

Симфонічний рок-оркестр створений в Рівному у 2004 році. Не зважаючи на порівняно молодий вік, колектив відомий цінителям музики не лише Рівного, а й за його межами. Молоді, талановиті музиканти з успіхом презентують нові та нові програми. Вкладена душа і мистецьке виконання творів професійними музикантами не залишають байдужими слухачів України та Польщі вже впродовж багатьох років. Репертуар колективу - це справжній ексклюзив: симфонічне виконання творів рок-гуртів та рок-виконавців! Тому завжди концерт симфонічного оркестру BREVIS проходить з великим успіхом!

"МУЗИКА СЕРДЕЦЬ. РОК - ЛЕГЕНДИ" – це справжній симбіоз мистецтва, проявом якого стало органічне поєднання роботи симфонічного оркестру, рок-музикантів та талановитих вокалістів. Вкладені в проект знання, музичний смак та професіоналізм перетворили шоу на феєрію музики, яка зачаровує неординарним звучанням хітового року. А саме, хіти легендарних рок гуртів та виконавців – Nazareth, Scorpions, AC/DC, Deep Purple, Aerosmith, Metallica, Nirvana, Queen, Pink Floyd, Depeche Mode, Led Zeppelin, Bon Jovi, Europe, Roxette, Muse, Ozzy Osbourne, Michael Jackson, Robbie Williams – у виконанні симфонічного оркестру створюють неймовірні відчуття довершеності й водночас вражають новизною звучання завдяки цікавому аранжуванню, здійсненому керівником оркестру Геннадієм Фіськовим. Новизна та свіжість музичних ідей проекту гарантує великий резонанс та інтерес публіки до цього дійства.
Підготувала Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Анонім Показати IP 27 Січня 2015 22:38
Б Р Е Д ...
патон Показати IP 27 Січня 2015 22:52
Був на цьому концерті і залишився вкрай незадоволеним. Реклама була що це симфонічний оркестр, а грала якась лайлива дворова музика! Ганьба організаторам і таким виконавцям!
Ольга Показати IP 27 Січня 2015 23:15
Концерт просто неймовірний. Як ви можете таке казати. Вічно є люди які усім не задоволенні. Мені лише не содобався робота звукорижисера. :( А репертуар, емоції, енергетика- фантастична!!!!!
Жора до Ольга Показати IP 28 Січня 2015 09:28
Ай то так мусить бути. Завжди є чорне і є біле. Так і тут - є й позитивні моменти, а є такі, над якими треба працювати. Я вважаю правильним висвітлювати й таку, й таку думку.
vv Показати IP 28 Січня 2015 00:43
поки виходили самоучки фіолети , все було погано.... після 70% концерту нарешті почав похлопувати і вже 10% на закінчені - вони таки відпрацювали більш менш. Прохання дворових більше не запрошувати.
Дівуля до vv Показати IP 28 Січня 2015 09:27
Прохання весільних музик "Чорні черешні" не запрошувати!
Наталя до Дівуля Показати IP 28 Січня 2015 22:56
Якщо залабаєш краще-велкам. А взагалі, другого такого Поліщука у нас немає. І те, що люди з таким голосом і такою музикою змушені в цій країні на весіллях заробляти-їй же (країні)- великий мінус
Анна Показати IP 28 Січня 2015 02:16
Довго чекала на виступ "бревіс", ходила на їхні концерти кожного року, їздила з друзями в рівне. Це найгірший концерт! Але справа не в оркестрі, а в організації! Я хотіла чути "бревіс", а не іншу музику! А Поліщука - це жах! Таке враження, що це його концерт і всі останні - лишні . Ледве пішов зі сцени! Організовує свій концерт і співає ! Дістав! Прохання , хай " бревіс" виступає самостійно! Там є, що слухати, а диригент - просто супер!
Юра до Анна Показати IP 28 Січня 2015 09:25
О так! Поліщук придумав собі, буцімто він метр волинської музики, походжає сценою, як павич. Та я його й в Майдані слухати не хочу по п*ятницях, не те що з Бревіс.
Та ну на Показати IP 28 Січня 2015 09:28
Сирожа Колосок, да харе тобі ліпити пацінчіка з рогаткою, ти мужичяра вже, а стрибаєш на сцені як піділток. Тармази дядя, знімай вузькі штани, бо лікарі не рекомендують це мужчинам, і давай будь па чьотчє,
Лучанка Показати IP 28 Січня 2015 10:21
Від Поліщука вже комарить. Куди не прийду всюди він напрягає. На концертах театру, в "Майдані", на весіллі.Ще й до Бревіса підліз. В Луцьку вже набрид. Треба їхати кудись далі.
Прихильник Показати IP 28 Січня 2015 10:24
Бревіс, не збирай на концерт весь зброд. Виступай сам. Ми хочемо слухати Бревіс, а не Поліщука, фіолетів і т.п.
Влад до Прихильник Показати IP 28 Січня 2015 10:41
То точно, одне шобло,окрім самого brevis, якого я так і не почув((((
Павло Показати IP 28 Січня 2015 12:40
Найгірший концерт на якому я побував!
Луцький Показати IP 28 Січня 2015 12:46
Мені тільки понравилось виконання пісень Нірвани і Пінкфлодів, які виконували їх лише Бревіси, без усіляких горе-співаків. Усе інше на концерті - лайно!
Невідома Показати IP 28 Січня 2015 13:53
Концерт дуже сподобався, особливо Чорні черешні.
Луцьк Показати IP 28 Січня 2015 14:01
Чудовий концерт.
людина Показати IP 28 Січня 2015 16:21
Обурила сама стаття, яка написана журналісткою і її апсолюто не професійний підхід! Щоб писати критичні статті щодо мистецьких заходів треба мати хоч якесь понятя в цій сфері! Горе-пошановувчам Рамшайну пропоную сидіти дома і слухати свій "рамштайн" в оригінальому виконанні якщо ви не знаєте що таке кавер-виконання, дивно чекати від концерту симфо-рок напрямку "ричання" вокалістів)) іншим горе-шанувальникам і горе-коментаторам просто співчуваю, мабудь вам взагалі не варто ходити на концерти судячи з відгуків) Ви афіші читаєте? Там чітко було вказано хто і з ким гратиме!(це тим хто тут нарікав що не почув Бревіс) Звук справді був не ідеальним, але це завдячуйте вельмишановному звукорежисеру з Рівного,і це єдине що достойне критики! Вцілому концерт був чудовий і ті хто дійсно були в залі знають яка там була атмосфера! А не грамотні "журналісти" і "коментатори"...))) завжди знайдеться той хто сам нічого не вміє і не має таланту але зате завзято критикуєкритикує роботу інших)))
Юрій до людина Показати IP 28 Січня 2015 18:10
Можна було б заспівати дворовим артистам по одній пісні, а не займати пів концерту! В афіші не вказано, що бревіс виступить з 6 композиціями самостійно!
людина до Юрій Показати IP 28 Січня 2015 21:08
Хто по вашому дворові музиканти? Якщо про наші луцькі рок-гурти, то там грають такі ж професійні музиканти з такими ж муз.освітами як і в Бревісі, як мінімум! А щодо репертуару))) питання до Бревіса, це їх проект і це вони,наскільки я знаю, запрошували музикантів, ніхто не напрошувався туди сам! Якщо вам особисто не до вподоби творчість когось з виступаючих то треба було не іти на концерт, або хоча б толерантно змовчати і не обливати нікого брудом! Виглядає на те що "сам не можу а інших обс***ю)) " Зробіть краще!)))) Взагалі концерт був благодійний, ви трішки забули куди і з якою метою ви ішли!...
Іра до людина Показати IP 29 Січня 2015 09:31
ВСЕ ПРАВИЛЬНО НАПИСАНО - Концерт дійсно був чудовий. Експерименти - це завжди величезна повага і великий крок до розвитку. РЕСПЕКТ. звукорежисер трохи підвів..було
Боня Показати IP 28 Січня 2015 20:48
Я вважаю, що творчі екперименти - це чудово. Бревіс як завжди на висоті і пан Геннадій як завше супер харизматичний.
Ітог Показати IP 28 Січня 2015 22:59
Концерт кльовий, звук-на мило
Super_Batman Показати IP 28 Січня 2015 23:59
Не знав "Бревіс" до цього концерту і не хочу бачити ніколи знову, якщо це одні з кращих в Україні просто страшно уявляти собі гірших. Дивлячись на солістів складалося враження, ніби натовп нетверезого люду зібрався в караоке барі пісні покричати, Du Hast взагалі добив, хоч би переклад подивилися, щоб мати уяву про що пісня. Вся інша масовка просто заповняла собою ефірний час. Якщо б не Double Voice, то позитивних вражень не було б взагалі. IMHO або ж НМСД.
Super_Batman Показати IP 29 Січня 2015 00:34
Цитую: "На прощання вони виконали композицію британського рок-гурту Queen «The show must goone»". Виправте назву композиції. Автору статті: Погано писати про рок-хіти, коли навіть назв не знаєш. Це як шукати чорну кішку в темній кімнаті, особливо, якщо її там немає...
Лучанка Показати IP 30 Січня 2015 11:50
Це дійсно один з найгірших концертів.А звукооператор- це взагалі жах (((((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus