USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Луцьку відкриють ще один центр управління відходами. Відомо, де саме

11 Липня 2023 14:52
На території 33-го мікрорайону в Луцьку до кінця літа планують облаштувати другий у місті центр управління відходами. Там можна буде віддати на переробку папір, скло, ПЕТ-пляшки, метал та інші види відходів.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів керівник проєкту «Чистий Луцьк» Сергій Михалевич.

Нагадаємо, з кінця жовтня минулого року свідомі лучани, які турбуються про довкілля, можуть привозити посортоване сміття до центру управління відходами, що на вулиці Трункіна, 7. Звідси папір, пластик, скло, метал та упаковка Tetra Pak не потрапляють на полігон для захоронення. Їх спрямовують на переробку для повторного використання. Також у центрі збирають батарейки, акумулятори, люмінесцентні лампи, побутову техніку, які згодом скеровують на безпечну утилізацію.

Читати ще: «Тут не сміттєзвалище, а центр управління відходами», – керівник «Чистого Луцька». Розмова

«Ми запитували, чого люди очікують від нас. Більшість висловлюють побажання, аби подібних майданчиків [для сортування сміття] в місті було більше. Ми над цим працюємо. З допомогою міської ради плануємо відкрити майданчик у 33-му мікрорайоні – на території колишнього МЖК. Якщо на вулицю Трункіна, 7 зручніше доїхати власним автомобілем, ніж дістатися громадським транспортом чи дійти пішки, то майданчик на 33-му буде розміщений безпосередньо біля людей, у густонаселеному районі», – зазначив Сергій Михалевич

Нині тривають проєктні роботи, аби розрахувати остаточну суму витрат, потрібну для облаштування майданчика на 33-му. Потрібно навести лад на території, обгородити її, зробити зручний доїзд, придбати контейнери, влаштувати освітлення, вкласти бруківку тощо.

Відкрити другий центр управління відходами в Луцьку планують до кінця літа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus