USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відкрили благодійну виставку рушників та великодніх композицій

5 Квітня 2023 23:08
У Музеї волинської ікони до Великодня відкрили благодійну виставку. Експозиція презентує більше тридцяти вишиваних рушників кінця XIХ – початку ХХ століття та різноманітні пасхальні композиції з квітів і декоративних елементів. Крім того, відвідувачі зможуть оглянути роботи сучасних волинських майстрів – переможців творчих конкурсів писанкарства – Софії Пасюк, Володимира Хижинського, Людмили Манько, Олени Романюк, Руслани Войтович, Ірини Семеренко та інших.

Про це повідомили в облраді.

Виставка «Барви Великодня» – це спільний проект Музею волинської ікони, відділу етнографії та народних промислів обласного краєзнавчого музею і технічного коледжу Луцького національного технічного університету. Відвідав експозицію перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук.

«Виставка поєднує писанкарство, традиції вишивки та прикрашання українських помешкань до Великодня. А ще тут є особливий освітній компонент – дивлячись на різноманіття мотивів кожному з нас хочеться дізнатися більше про походження орнаментів на писанках, дослідити їхнє значення, вивчити традиції, – каже Юрій Поліщук. – Те, як студенти технічного коледжу змогли поєднати сучасні мотиви із давніми традиційними викликає щирий захват – у своїх роботах вони зуміли передати тепло Великодніх свят, і це свідчить про надзвичайну талановитість нашої молоді».

Як зазначила ректорка ЛНТУ Ірина Вахович, виставка має і благодійну мету – відвідувачі можуть придбати вподобані експонати, а виручені кошти будуть перераховані на допомогу Збройним Силам України.

На завершення офіційного відкриття виставки педагоги техколеджу провели для відвідувачів майстер-клас із оздоблення великодніх кошиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus