USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

У Луцьку відкрили кримінал на скандального чорного реєстратора

27 Січня 2022 16:02
Проти чорного реєстратора Віталія Ященка, який неодноразово відзначився тим, що переводив квартири в незаконний спосіб із житла у комерцію, відкрили кримінальне провадження.

Про це стало відомо 27 січня під час засідання 25-ї чергової сесії Луцької міської ради.

Як розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук, в Україні, і у Луцьку в тому числі, є проблема з чорними реєстраторами, які незаконно переводять квартири на перших поверхах у комерцію.

«Здавалося б, тут нічого такого, однак власники починають добудовувати входи, сходи тощо. Величезну частину тротуару незаконно забирають. При цьому часто власники таких приміщень роблять перепланування, втручаються у тримальні конструкції будівлі. Внаслідок цього на вищих поверхах з’являються тріщини», – зазначив мер.

Він зауважив, що за зверненням Луцької міської ради до Мін’юсту одному з найбільш скандальних чорних реєстраторів Віталію Ященку повністю скасували доступ до державного реєстру.

Читати ще: Чорному реєстратору, який погоджував незаконне будівництво у Луцьку, анулювали доступ до Держреєстру

«Більше того, сьогодні слідчим відділом Луцького відділу ГУНП у Волинській області порушено кримінальне провадження, в межах якого розслідують вказані факти незаконного переведення приміщення на першому поверсі в комерцію. Внаслідок цього власники таких приміщень не сплачують пайової участі й завдають збитків бюджету. Сподіваюся, що поліція доведе ці дії до логічного завершення, передасть справу в суд і чорний реєстратор Ященко отримає справедливе покарання», – наголосив міський голова.

Читати ще:Закон на боці міста, а не ділків. У Луцьку борються з незаконним переобладнанням квартир на перших поверхах

Окрім цього, він додав, що станом на сьогодні у Луцьку залишилися особи, які очолили діяльність чорних реєстраторів.

«Вони скуповують квартири на перших поверхах. І в цих людей є адвокат Величко. Він приходить у відділ державного архітектурно-будівельного контролю і починає погрожувати нашим працівникам, у тому числі й жінкам, поводиться по-хамськи. Якщо цей адвокат ще раз прийде і буде погрожувати, я звернуся в кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури, аби цього адвоката позбавили ліцензії. Якщо й це не допоможе, ми захистимо наших працівників іншим чином. Ніхто не буде ходити у відділ державного архітектурно-будівельного контролю і погрожувати працівникам, змушуючи їх вчиняти дії, не передбачені чинним законодавством», – акцентував міський очільник.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Kika Показати IP 27 Січня 2022 16:40
Не реэстор а реэлтор….
ілюха Показати IP 27 Січня 2022 16:53
правильно писати афро-реєстратори! вн - расісти!
Вал Показати IP 27 Січня 2022 18:51
А до цього все всіх влаштовувало? Можна підняти всі квартиро-магазини за останні 10-20 років? Там такі ж самі порушення на порушеннях

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus