USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нові книги та м'які подушки: у Луцьку відкрили сучасну бібліотеку

20 Липня 2018 15:45
Урочисте відкриття бібліотеки-філії №2 для дітей КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» відбулося на вулиці Кравчука, 12. Оновили старе приміщення, встановивши сучасне обладнання, забезпечивши новими книгами, настільними іграми й комфортною зоною з м’якими подушками для читання.

Нову бібліотеку можна побачити здалеку, адже її прикрасили святковими кульками, а на дверях - запрошення на свято, де відбудеться парад книг, літературна вікторина, майстер-класи, конкурс малюнку, перегляд мультфільмів, є ігрова територія настільних ігор та смачні подарунки.


Лучанка Олена зі своїм синок завітали на свято. Жінка каже, що тут вперше.

«Ми проживаємо в цьому мікрорайоні, однак ніколи в цю бібліотеку не ходили, не приваблювала вона нас. А тут бачимо кульки висять, усе таке нове, гарне. Вирішили зайти і не пошкодували. Думаю, що тепер ми тут будемо постійними гостями, адже так добре відірвати дитину від гаджетів, а тут є чим зацікавити. В бібліотеці багато цікавої, сучасної, кольорової літератури, гарне освітлення, комфортні місця для читання, просторо», - каже пані Олена.


«Я вже навчатимуся у 4 класі. От знайшов книгу про собак - цікаво, їх стільки є багато різних порід. Читаю не часто, але мама змушує», - розповідає восьмирічний Максим.


Завідувачка бібліотеки-філії №2 для дітей КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» Ніна Семенюк запевняє, що тепер у бібліотеку ходитиме значно більше дітей, ніж раніше, адже придумали для них багато цікавого.

«Бібліотека має дуже давню історію, починаючи з 1950-х років. Саме в цьому приміщенні вона перебуває 3 роки. Раніше були жахливі умови: мали 3 маленькі кімнатки, були старі меблі, освітлення майже не було, ні санвузла, ні води. Втім, уже сьогодні у нас свято, адже маємо дуже хороші умови. Й тепер є можливість реалізовувати багато наших ідей та проектів. Адже популяризація книги та читання постійно потребує нових форм. Тому ми пропонуватимемо дітям квести, тематичні заходи, зустрічі з письменниками тощо», - говорить Ніна Семенюк.


Креативну тут підійшли до всього, навіть до назв розділів книг: «ліки від нудьги», «фортеця несподіванок», «книжкова смакота», «дегустація новинок», «щось добреньке і на десерт», «нове покоління обирає…», «бібліорелакс для мам».


Відкриття оновленої бібліотеки вартувало міській казні більше мільйона, зокрема 900 тисяч гривень – реконструкція приміщення і 204 тисячі гривень – придбання меблів. Площа книгозбірні становить 123 кв м, книжковий фонд сягає 18 тисяч.

Допомагав у підготовці до відкриття бібліотеки й 12-річний Данило Варава, який торік переміг у конкурсі «найкращий читач».

«Ця бібліотека сучасна, гарна та комфортна. Готуючись до відкриття, я допомагав тут прибирати, розставляв книги, витирав столи. Мені тут дуже подобається. Я вважаю, що читання – це найкраща розвага для дітей, адже ти можеш поринути у підводний світ, політати в космосі, потрапити в різні цікаві місця на планеті чи побувати у казкових вимірах», - наголошує Данило.


Під час урочистого відкриття з вітальним словом звернувся до присутніх радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Якби не ваші ідеї, наполегливість, то нічого не вдалося б реалізувати. Тому усіх вітаю з відкриттям бібліотеки. Цей мікрорайон є дуже густонаселеним, а в окрузі більше бібліотек немає, тому вона зможе збирати багато відвідувачів. Ми забираємо дітей з вулиці, від шкідливих звичок, бездумного проведення вільного часу і даруємо їм цікаві відкриття, розвиток та кращі можливості в майбутньому. На сьогодні ми активно розвиваємо бібліотеки міста, зокрема вже оголосили тендер на реконструкцію центральної бібліотеки, де буде новий проект – бібліотека з великим простором для проведення вільного часу дітей, батьків та підлітків», - анонсував Ігор Поліщук.


Насамкінець, директор департаменту культури Тетяна Гнатів додала, що цього року на розвиток бібліотек вже освоїли більше 2 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Читач Показати IP 20 Липня 2018 15:48
Без Полішука ніяк. Він що у Луцьку найголовний?
генадій Показати IP 24 Липня 2018 22:02
З собаками в бібліотеку... Європа)
мама Показати IP 25 Липня 2018 14:55
Та ці бібліотек закривати потрібно. Їх як бліх у Луцьку 16.Школи закривають,бо нема фінансування, дітям в перший клас радять ходити за 15 км. а бібліотеки відкривають-це абсурд.Ви займіться ними цими біблвотеками,до них ніхто не ходить.Дописують 95 проц. читачів. П які там зарплати по 6-10 тисяч. На заводі таких ніхто не одержує. За що?Що цілий день сидять і кавусю ганяють.Силою заганяють дітей зі школи,бо вони проводять якісь масові заходи про письменників, будуть розповідати. В Інтернеті все є.Живуть 60 роками,хто бере книжки вони всі в Інеті, а там одні старі видання, нікому непотрібні.Це сидять сотні дармоїдів куми,свати доні,тати і синки началників.У філармонвї Єфименк 25 тисяч одержує за що? Ото да,депутатом бути непотрібно.А ще скількки відмиють.Хто і коли перевіряє їх платні послуги, які вони надають ,як хочуть і що хочуть.Повна анархія і це бюджет,до якого нема нікому діла,корупція зашкалює
Люда Показати IP 26 Липня 2018 10:13
Бібліотеки потрібні, нові і цікаві книги (та і старі видання також) потрібні, а те, що ніхто не читає - це недолік нашого часу. Живу книгу ніколи не замінить електронна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus