USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрили унікальну Галерею мистецтв. ФОТОРЕПОРТАЖ

23 Квітня 2014 18:07
Відкриття унікальної Галереї мистецтв «Арт-кафедра» відбулося сьогодні, 23 квітня, в СОК «Адреналін Сіті». Відвідувачі заходу подейкують, що нова «обитель митців» стане аналогом усім відомого «Пінчук Арт Центру» у столиці.

Зі слів керуючого партнеру Галереї мистецтв Лесі Корсак, ідея створити такий заклад виникла уже давно.

«Ми побачили, що сучасні люди чудово володіють новітніми гаджетами та технологіями. І це добре. Те ж саме відбувається із сучасним мистецтвом – воно невпинно розвивається. Однак далеко не кожен це помічає. Тож ми вирішили через власне пізнання мистецтва залучити до цього й інших. Це потрібно для того, аби піднятися на вищий щабель знань», - каже пані Леся.
Також у найближчому майбутньому вона пообіцяла поціновувачам «високого» відкрити зал інтерактивного мистецтва.

Що ж стосується презентації виставки «Творчість на перетині епох», то пані Лесі зазначила, що у наш час є безліч митців, які творили власні шедеври ще у 20 столітті та продовжують їх народження й тепер – у 21-му. А визначною рисою сучасного фігуративного мистецтва є творче переосмислення класики. Намагаючись йти шляхом творців мистецтва 20-21 століть, сучасні художники часто-густо не лише повторюють виражальну мову своїх попередників, а й доповнюють її імпровізаціями, співзвучними сучасній добі.
Тож в експозицію включили колекцію творів популярних художників Луцька: Наталії та Миколи Кумановських, Галини Івашків, Оксани Ядчук-Мачинської, Сергія Корсая, Миколи Ковальчука та Генадія Юрьєва. Виставка демонструє переосмислені традиції реалістичного напрямку, імпресіонізму, експресіонізму, модерну та українського народного мистецтва.

А тих, хто бажає не лише знайомитись з мистецтвом, споглядаючи його, а й стати учасником творчого процесу, організатори запрошують на лекції та майстер-класи від відомих митців.

«Мистецтво живе у кожному з нас і саме воно здатне робити світ красивішим», - резюмувала пані Леся.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ірка Показати IP 23 Квітня 2014 19:25
А де фото тьотки, в якої колготи у формі чулків?
Віка до Ірка Показати IP 24 Квітня 2014 11:00
Змусили видалити))
123 Показати IP 24 Квітня 2014 08:34
"искусство" - це витвір на який дивишся і хочеться дивитися, а тут раз глянув і більше не хочеться. Щось все таке страшненьке. Є гарні картини але дуже мало.
Ирина Показати IP 24 Квітня 2014 08:49
Бледненько
лучанка Показати IP 24 Квітня 2014 09:17
Так, погоджуюся. Картини типу "концтабір". Вдома такого не поставиш, бо вони викликають більше відрази якоїсь, ніж естетичної насолоди. Але в нас зараз як "митці" працюють? ЧИМ СТРАШНІШЕ, ТИМ МОДНІШЕ... На жаль.
Надія до лучанка Показати IP 25 Квітня 2014 09:31
Для вас є чудові вернісажи на Радянській=), а для поціновувачів нового ,сучасного,цікавого мистецтва нарешті відкрилась ця галерея,чому дуже рада!Нарешті!Дякую організаторам!
?о_О до Надія Показати IP 1 Травня 2014 15:32
нове, сучасне, цікаве? кумановський_сучасний? пильвєков...те, що було актуально у всьому в світі 40-50 років тому, перемалювати багато розуму не треба. тепер 20-літніх в луцьку можна знайти 50 чоловік, які по техніці і тим більше. по змістовому навантаженню запхнуть за пояс кожного з цих "грандмастєров".не розумію. для чого створювати такі от галереї. тільки гроші на вітер. п.с. хотілося б побачити той зал інтерактиву і власне твори, що там будуть експонувати.
Людмила Бойчук , мит Показати IP 25 Квітня 2014 11:39
Суть і ЦІЛЬ ніразу не в техніці, не в прекрасності і майстерності виконання, а в посланні.Це ПОСИЛ ! Щоб помилувати око можна і шпалери гарні поклеїти - всі звикли що на виставці гарно, та крім фунціїї прекрасного, мистецтво і галереї це ще й спосіб контактувати з публікою! Кожна творча людина,будь він актор письменник чи митець,розповідає нам своє бачення і відчуття світу. Творець здатний висмикнути із загального несвідомого щось унікальне. люди які мислять поверхнево - примітивно ділять світ на красиво-не красиво , тому такі твори їх дратують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus