USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині стартує міжнародний фестиваль документального кіно

21 Листопада 2015 09:00
Волинян запрошують на відкриття фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбудеться у двох містах – Луцьку та Ковелі. Про це повідомляють організатори заходу.

23 листопада о 18:00 годині у Палаці культури Луцька відбудеться відкриття ХІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. До уваги глядачів пропонують фільми «Медик іде останньою» і «Скрізь Майдан», зустріч із волонтерами, медиками АТО, патріотичні пісні в авторському виконанні Миколи Більшевича.

Перша стрічка – «Медик іде останньою…», – розповідає про волонтерку-медика, яка була на передовій у час найкривавіших подій Майдану. Після припинення вогню вона лишається в Києві лікувати поранених. Коли на сході України починається неоголошена війна – лікар Таня збирається на фронт, бо там вона потрібна ще більше.

Другий фільм, який зможуть переглянути лучани і гості міста – робота української режисерки, уродженки Луцька, Катерини Горностай «Скрізь Майдан». Стрічка про те, як не забути події дворічної давнини і пам’ятати людей, які були поряд.

Окрім того, програма фестивалю передбачає низку заходів у Луцьку та Ковелі, які триватимуть до 11 грудня.

Програма відкритих показів і заходів ХІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA (23 листопада – 11 грудня):

Луцьк

23 листопада – 18:00 – Палац культури міста Луцька (вулиця Богдана Хмельницького, 1). Відкриття фестивалю. Фільми «Медик іде останньою…», «Скрізь Майдан». Зустріч із активістами Майдану, бійцями АТО, волонтерами, медиками АТО. Патріотичні пісні у виконанні барда й волонтера Миколи Більшевича.

24 листопада – 16:00 – Галерея мистецтв ВОО НСХУ (вулиця Лесі Українки, 24а). Відкриття виставки світлин відомого українського фотографа Олександра Глядєлова «Чуєш, брате?» за участю автора.

25 листопада – 15:00 – Галерея мистецтв ВОО НСХУ (вулиця Лесі Українки, 24а). Майстер-клас Олександра Глядєлова (для професійних фотографів, фото-любителів, репортерів і всіх, хто хоче знати, як робити висококласні знімки).

26 листопада – 18:00 – Кав’ярня «CoffeIn» (вулиця Винниченка, 8. Правова медіа-кав’ярня у рамках Міжнародної акції «16 днів протидії гендерному насильству».

30 листопада – 17:00 – Галерея мистецтв ВОО НСХУ (вулиця Лесі Українки, 24а). Фільм «Нульовий вплив». Дискусія «Як зменшити негативний вплив на довкілля?».

2 грудня – 18:30 – Кав’ярня «CoffeIn» (вулиця Винниченка, 8). Правова медіа-кав’ярня. Фільм «Фізрук, золото і річка». Дискусія про виживання і людську гідність.

4 грудня – 18:30 – Кав’ярня «CoffeIn» (вулиця Винниченка, 8). Фільм «Цап за голос». Дискусія про потребу «хліба і видовищ» і моральні принципи.

8 грудня – 18:30 – Кав’ярня «CoffeIn» (вулиця Винниченка, 8). Фільм «Нотатки з Ліберії». Актуалізація проблеми видобутку бурштину на Волині крізь призму видобутку каучуку.

9 грудня – 18:30 – Кав’ярня «CoffeIn» (вулиця Винниченка, 8). Правова медіа-кав’ярня. Фільм «Жертвопринесення». Зустріч із вимушеними переселенцями.

11 грудня – 17:00 – Галерея мистецтв ВОО НСХУ (вулиця Лесі Українки, 24а). Фільм «Звідки з’являється пил і куди зникають гроші». Закриття фестивалю.

Ковель

4 грудня – 15:00 – Ковельський міський культурно-просвітницький центр. Фільм «Цап за голос». Дискусія про маніпуляції, вибір і моральні цінності.

7 грудня – 12:00 – Кінотеатр «ПРЕМ’ЄРА». Фільм «Звідки з’являється пил і куди зникають гроші». Обговрення фільму, обмін думками.

8 грудня – 12:00 – Кінотеатр «ПРЕМ’ЄРА». Фільм «Вєрка». Обговрення фільму. Дискусія про найважливіше – як не загубити себе в цьому світі.

15:00 – Ковельський міський культурно-просвітницький центр. Фільм «Зламані гілки». Обговорення проблеми цінності людського життя.

15:30 – Ковельський міський культурно-просвітницький центр. Фільм «Медик іде останньою». Зустріч із активістами і волонтерами Майдану й АТО.

9 грудня – 12:00 – Кінотеатр «ПРЕМ’ЄРА». Фільм «Яма». Обговорення проблеми права власності на майно.

15:00 – Ковельський міський культурно-просвітницький центр. Фільм «Сестра Zo». Обговрення порушуваної проблематики.

16:30 – Ковельський міський культурно-просвітницький центр. Фільм «Жертвопринесення». Дискусія про незалежність і жертовність.

24 листопада – 10 грудня також відбудуться покази й обговорення проблем, які порушені у фільмах, в освітніх закладах, бібліотеках, закладах енітенціарної системи Волинської області.

Вхід на всі заходи фестивалю вільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus