USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбудеться фестиваль вертепів. Хто може взяти участь

4 Січня 2022 20:55
9 січня у Палаці культури міст у Луцька в Палаці відбудеться ХХІІІ фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!». Початок о 12 годині.

Захід організовує департамент культури Луцької міської ради з метою відродження та збереження традицій вертепної драми старовинного українського народного лялькового театру, підвищення художньо-мистецького рівня театралізованих вертепів, пошуку нових текстів і постановок вертепної драми з волинським колоритом, збагачення репертуару творчих колективів та підвищення їхньої виконавської майстерності.

Фестиваль є конкурсним. Тож до участі у ньому запрошуються творчі колективи установ культури, навчальних закладів, громадських організацій та підприємств громади, а також родинні колективи.

Журі буде оцінювати конкурсні виступи колективів-учасників Фестивалю у чотирьох вікових категоріях:

– дитячі колективи – вік учасників до 6 років;

– дитячі колективи – вік учасників до 18 років;

– колективи – вік учасників від 18 років;

– родинні колективи.

Тривалість конкурсного виступу – до 15 хвилин.

При оцінюванні вертепів враховуватиметься зміст текстів біблійної і світської частин вертепної вистави; наявність вертепної атрибутики (ляльки, скринька, шопка, сценічні костюми ляльок та учасників «живого вертепу»), відображення традицій відзначення релігійних свят зимового циклу; виконавська майстерність, художнє оформлення дійства.

Переможці фестивалю будуть нагороджені спеціальними відзнаками та грошовими винагородами.

Анкети-заявки про участь у Фестивалі можна подати до 12 години 6 січня на електронну адресу [email protected] з поміткою «Фестиваль «З Різдвом Христовим!».

За додатковою інформацією можна звертатись до художнього керівника Палацу культури міста Луцька Тетяни Лець за телефоном 0954141888.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus