USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ласці» не заборонятимуть відловлювати тварин в інших містах

18 Квітня 2017 18:27
Підприємству не заборонятимуть відловлювати тварин у інших містах, оскільки ця робота захищає мешканців від розповсюдження хвороб, не лише у тих містах, у яких перебувають тварини, а й лучан.

Відповідь на електронну петицію Ірини Мурги щодо дозволу КП «Ласка» без перешкод здійснювати свою господарську діяльність у інших містах України оприлюднили 18 квітня.

«Прошу не перешкоджати КП «Ласка» здійснювати відлов у інших містах. Тварини, відловлені у інших містах, повертаються назад, і не лягають на плечі Луцька, вони вакциновані та стерилізовані, що захищає людей від хвороб, які передаються від тварин-зоонозів, та перешкоджає розповсюдженню інфекцій у містах, зокрема в Луцьку.



Зароблені кошти на відлові тварин дають можливість комунальному підприємстві розвиватися і доглядати тварин, які відловлені у Луцьку і живуть на території КП «Ласка» до знаходження їх власника, тому що у Луцьку практично усі тварини не повертаються на попереднє місце проживання. З 5 тисяч безпритульних тварин у Луцьку лишилось 425», - йшлося у петиції, яка отримала 321 підпис на свою підтримку.

У відповіді за підписом секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Ігоря Поліщука йдеться про те, що КП «Ласка» відловлює тварин з інших міст, стерилізує, вакцинує та повертає усіх, окрім тих тварин, які визначені договором, у те місто, з якого вони були привезені. Ця робота захищає мешканців від розповсюдження хвороб, зокрема зоонозів, не лише у тих містах, у яких перебувають тварини, а й лучан, оскільки тварини мають здатність мігрувати.



Така робота сприяє зменшенню захворюваності людей. Міста, які знаходяться поблизу міста Луцька обслуговуються першочергово, завдяки цьому КП «Ласка» вдалося зупинити спалахи сказу і не допустити його поширення у Луцьку.

«Також повідомляємо, що Луцька міська рада не має повноважень втручатися в господарську роботу комунального підприємства і позбавляти його фінансових надходжень, оскільки воно є самостійним об’єктом господарювання. Згідно ст. 19 п. 1 Господарського кодексу України суб'єкти господарювання мають право без обмежень самостійно здійснювати господарську діяльність, що не суперечить законодавству, а також згідно ст. 23 п. 4 - незаконне втручання органів та посадових осіб місцевого самоврядування у господарську діяльність суб'єктів господарювання забороняється», - йдеться у відповіді на петицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ласка Показати IP 19 Квітня 2017 09:29
редкосние долбой*би. Будемо в Луцьк звозити бездомних собак зі всієї України. Ви своїх раніше виловіть. А я то думаю чому бездомних собак в Луцьку все більше і більше. Ось на що йдуть гроші громади міста. Ну ще на відпочинок у Турції собаколюбки Дани Новарчук. Люди хай дохнуть з голоду. Подивіться на черги біля кіосків з продажу соціального хлібу. Зате мерія спасе всіх собак з України. Слава Україні.
лучанка Показати IP 19 Квітня 2017 12:30
чого всі вчепилися до тої Дани? Візьміть і собі позбирайте бездомних і зробіть притулок - і будуть вам гроші! Дана - молодець, що робить ту роботу, яку навіть за гроші не хоче робити більш ніхто! Якщо в моїй сім'ї і в сусідських ні в кого рука не піднімається потопити котенят, чи подавити (повбивати),то я ще й гроші їм на молоко оставлю, щоб тільки вона їх взяла. Хто знає її телефон, напишіть, будь ласка!
до лучанки до лучанка Показати IP 27 Квітня 2017 21:21
дана, то ти? нащо пишеш про себе в третій особі? весняне загострення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus