USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку відзначили 25-ту річницю виведення військ з Афганістану

15 Лютого 2014 18:43
Чемпіонатом України по контактному карате розпочали святкування 25-ої річниці виводу військ з Афганістану. Урочисте відкриття змагань відбулося у військовому ліцеї сьогодні, 15 лютого.

Голова Волинської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, звертаючись до присутніх учасників та гостей змагань, розповів, що в області на сьогодні проживає понад 2000 воїнів Афганістану,не повернулися на Волинь 70 чоловік, 3 пропало без вісти.

Григорій Павлович вручив ювілейні пам’ятні медалі «25 років виводу військ з Афганістану» активістам та людям, з якими співпрацює організація. На відкритті змагань були представники організацій воїнів-інтернаціоналістів з різних куточків України та Росії.

«Правління спілки ветеранів Афганістану прийняло одноголосне рішення відмінити ряд святкових заходів. У країні пролилася кров. Деякі наші учасники бойових дій стоять на Майдані. Коли відбувся силовий варіант і трактор під’їжджав до бійців національної гвардії з мітингувальниками, афганці стали живим оплотом між Беркутом і пікетувальниками. Може, дякуючи цим людям не пролилась кров. Проте, усі спортивні заходи, які планувалися раніше, відбудуться. Сьогодні ми проводимо Чемпіонат України по контактному карате з нагоди 25-ої річниці виводу військ з Афганістану у Луцьку, завтра в селі Підгайці відбудеться Чемпіонат Волині з волейболу серед дорослих пам’яті Віктора Ткачука та Валерія Шиманського та відкриття Міжнародного турніру з дзюдо пам’яті загиблих воїнів-афганців. У районах Волинської області протягом тижня буде проведено понад 20 спортивних заходів, присвяченим загиблим воїнам та річниці виводу військ з Афганістану. Наша організація працює стабільно, багато робить для виконання статутних вимог.

Сьогодні хотів би подякувати за підтримку і розуміння з боку органів місцевого самоврядування, ВОДА за вирішення питання забезпечення електроенергією реабілітаційного центру, що будується на Світязі. Особлива подяка «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» і особисто народному депутату Ігорю Петровичу Палиці за постійну підтримку. Це, насамперед фінансування будівництва згаданого реабілітаційного центру. Завдяки фонду ми цього року зможемо почати внутрішні роботи. Загалом на будівництво на сьогодні фондом надано благодійну допомогу сумою мільйон 300 тисяч гривень, і ми продовжуємо співпрацю. Також Фонд протягом 2013 року профінансував чимало спортивних заходів, зміцнив матеріально-технічну базу військово-спортивного клубу «Тайфун» обласної спілки ветеранів Афганістану. Там займаються понад 250 луцьких дітей. Варто зауважити, що сьогоднішній Чемпіонат України з карате у військовому ліцеї також проводиться на татамі, придбаному благодійним фондом. Його ми використовуємо під час міських і обласних змагань. Тому велике спасибі за співпрацю всьому колективу Фонду, особливо – Олександру Товстенюку та Ірині Констанкевич», – розповів Григорій Павлович.

Святкування річниці продовжилося вшануванням загиблих на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку з панахидою та покладанням квітів. У ньому взяли участь представники Волинської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану та районних організацій, представники влади області та міста та благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Заступник голови правління фонду Ірина Констанкевич у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини зазначила: «Сьогодні ми згадуємо героїзм і звитягу молодих чоловіків, життя яких було покладено на олтар війни в Афганістані. Важливо пам’ятати про ці страшні і драматичні події. Але підтримка воїнів-інтернаціоналістів, які залишилися живими, повинна бути не лише моральною, а й відчутною матеріально. Тому Ігор Петрович та його благодійний фонд у різний спосіб долучаються до діяльності Волинської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану. Підтримка воїнів Афганістану передбачена у програмі «Здоров’я лучан – запорука майбутнього». Найбільш масштабним проектом у нашій співпраці є виділення коштів на побудову реабілітаційного центру у селі Світязь, де члени організації зможуть оздоровлюватися разом зі своїми сім’ями».

Григорій Павлович розповів, що у планах Волинської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану на наступний рік – відкриття пам’ятників загиблим афганцям у містах Ківерці та Нововолинськ. У минулому році завдяки організаціям афганців урочисто було відкрито пам’ятник у Любомлі. Зі слів Григорія Павловича, з державної казни на встановлення пам’ятника, організація не отримала жодної копійки, обходяться власними коштами, адже вважають це боргом перед тими людьми, які загинули в Афганістані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus