USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку вітали спортсменів-переможців Warrior Games. Фото

13 Вересня 2022 18:27
Захисників-спортсменів – переможців Warrior Games (Ігри Воїнів) Майю Москвич та Павла Ковальського, які завоювали 5 медалей, привітали та відзначили заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт та заступник голови ОВА Юрій Гупало.

Про це повідомили у Волинькій облраді.

Warrior Games (Ігри Воїнів) – мультиспортивні змагання, організовані Міністерство оборони США, серед військовослужбовців і ветеранів, які отримали поранення. Для команди України участь у цих змаганнях стала дебютною. Волинську область представляли троє ветеранів: Майя Москвич, Богдан Оксентюк та Павло Ковальський. Зокрема, Павло Ковальський змагався у п’яти видах спорту: стрільба з лука, веслування на тренажері, гольф, стрільба з гвинтівки, волейбол, баскетбол та виборов нагороди усіх ґатунків (золото та бронза – стрільба з лука, срібло – волейбол сидячи). Майя Москвич виборола золото у змаганнях зі стрільби з лука та стрільби кульової.

Читати ще: Волинянка виборола золото на міжнародних змаганнях і повернулася на фронт. Інтерв’ю з Майєю Москвич

«У цих змаганнях беруть участь воїни, які сильні духом, які героїчно захищають нашу Батьківщину і на військовому, і на спортивному фронті. Завдяки їм в Орландо лунав Гімн України та майорів український прапор. Ми щиро вдячні вам за ваш незламний дух та величезну волю до перемоги», – зазначив Григорій Пустовіт.

Павло Ковальський розповів, що українську команду у США зустріли дуже тепло. Окрім того, воїни змогли узгодити питання щодо лікування поранених бійців, протезування, фізичної реабілітації.

«Нам потрібно розвивати ветеранський рух на Волині і в країні загалом. У США дуже потужна база реабілітації військових, і ми побачили багато цікавого, що можна перейняти Україні для роботи із ветеранами, які повернуться з війни. Нам треба створити такий центр на Волині», – додала Майя Москвич.

Спортсменів відзначили грамотами та цінними подарунками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus