USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вже сьогодні: у Луцьку воскреснуть пісні від творця «Червоної рути»

5 Червня 2015 16:45
Концерт, приурочений до Дня народження видатного українського композитора Володимира Івасюка, відбудеться вже сьогодні, 5 червня.

Музичне дійство матиме місце о 19:00 у примішені Волинського обласного академічного театру імені Тараса Шевченка. Композиції від творця «Червоної рути» прозвучать у виконанні хору та оркестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта».

До слова, захід став можливим за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», який виділив 48 тисяч гривень на організаційні витрати та гонорари. Тож, саме завдяки цьому внеску волиняни матимуть можливість придбати квитки за доступними цінами і отримати насолоду від справжньої української пісні.

Під час прес-конференції, яка відбулась у приміщенні «Директорії» стало відомо, що така концертна програма у Луцьку відбувається вперше. Традиційно подібні концерти грали у Львові, в День народження легендарного композитора Володимира Івасюка, вже 5 рік поспіль.

Конференцію відвідали заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, лауреат багатьох всеукраїнських пісенних конкурсів, композитор, автор музичних проектів Тетяна Ціхоцька, співачка, володарка гран-прі міжнародного конкурсу імені Квітки Цісик Оксана Муха, незмінний учасник проекту «Івасюк», переможець «Голосу країни», співак та композитор Павло Табаков, співачка, композитор та поетеса Ірина Доля.



«Сьогодні - велике задоволення провести такий масштабний захід, адже колектив налічує до 50 чоловік. Тому без підтримки Фонду цей концерт не відбувся б. Взагалі, концерт відбувається уже п’ятий рік поспіль у Львові й приурочений він річниці Дня народження Володимира Івасюка. Як правило, у «місті лева» музичне дійство відбувається у другій декаді березня на досить високому рівні», - каже знана на Волині співачка та автор музичних проектів Тетяна Ціхоцька.
Окрім цього, про те, як відбувались перші заходи присвячені Івасюку, розповів переможець шоу «Голосу країни» Петро Табаков.

«Мені завжди це було цікаво. Страшенно люблю переробляти менш знані твори Івасюка. Окремі із них увійшли до мого альбому. Я довго роздумував на тим, чому б не випустити незнані твори видатного композитора. Не «Червону руту», не «Водограй». Наприклад, є в Івасюка така пісня як «Шумить пшениця, як Дунай». Не кожен її знає, хіба, що ті, хто грає на бандурі, адже твір написаний саме для тріо бандуристів», - розповідає музикант.
Варто додати, що не обійдеться й без хітів - луцькі меломани матимуть змогу насолодитися й знаними композиціями геніального творця музики.

До слова, у творчому доробку Володимира Івасюка було понад сотні пісень. Найпопулярніша із них – «Червона рута», що є неоголошеним гімном всіх українців. А нове дихання багатьом із творів, що поціновувачі почують під час концерту, дав талановитий аранжувальник Руслан Мельник, який, на жаль, нещодавно відійшов у кращий світ.

«Роман Мельник – це один з геніальних музикантів, який вмів цікаво поєднувати стилі, на його творах музиканти вчаться і шукають себе. Але ось уже 46 днів як його немає з нами», - з сумом зазначила співачка Оксана Муха й додала, що коли її запросили взяти участь у проекті, їй пощастило обрати із загального списку ті пісні, які хотіла виконувати.
«Тому обрала я саме ті твори, які однозначно відгукуються в моєму серці. Я щаслива, що не помилилась і не оминула тих композицій. Родзинкою із тих пісень, що я виконую, є «Колискова для Оксаночки». Фактично, це є відкриття серед творів Володимира Івасюка, написане на його ж слова та музику. Одним словом, проект дуже різнобарвний. Адже на концерті не лунатимуть випадкові пісні та незручні, дивні аранжування. І та кількість людей, яка тішитиме вас зі сцени – це колосальна робота», - продовжує вокалістка.

На відміну від колег, співачка Ірина Доля до проекту долучилась лише цьогоріч.

«І маю честь, задоволення й насолоду працювати з прекрасними колегами по сцені. Івасюк – це є класика жанру. Дуже важливо, коли є люди, які готові підтримувати та допомагати», - каже вона.
На думку заступника голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», депутата Луцької міської ради Ірини Констанкевич, якісну українську музику повинні знати не тільки в Україні, а й за її межами:

«На жаль, в Україні культуру фінансують за залишковим методом. А хотілося б, щоб культура у нас крокувала поруч із економікою та політикою. Бо незрозуміло, навіщо нам політичний та економічний розвиток, якщо ми не знаємо, що ми – Україна, й маємо надзвичайно багату культурну спадщину», - каже обраниця громади.
Окрім цього, вона подякувала музикантам за те, що завітали до Луцька, а тому тепер не лише львів’яни мають можливість насолоджуватись цим концертом.

«Записи у інтернеті передають велику силу емоцій, але те, що можна почути під час «живого» концерту – це справді розкіш. Вірю, що лучани сповна відчують розкіш спілкування з музикою Івасюка. Вона патріотична та національна. Тому вірю, що на концерт прийдуть й молоді люди, які через музикантів, як через медіумів, відкриють для себе унікальність цієї музики», - резюмувала заступник голови правління Фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дідо Показати IP 5 Червня 2015 17:36
Цікаво. скільки палиця заплатив Мусі і Табакову за свій Піар?
Анонім Показати IP 5 Червня 2015 17:54
Реклама "Моршинської". А це законно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus