USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку вперше відбудеться патріотичний «Забіг у вишиванках»

24 Серпня 2022 13:56
Цьогоріч у Луцьку вперше відбудеться найпатріотичніша бігова подія України – «Забіг у вишиванках».

Про це повідомили у Волинському центрі національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства.

«З 2014 року на День Незалежності України відбувається «Забіг у вишиванках». Цей день об'єднує всіх бігунів у єдиному прагненні відсвяткувати День Незалежності нашої величної країни!

Професійні спортсмени, бігуни-аматори, діти дошкільного та шкільного віку, вбрані у вишиванки, долають дистанцію на вибір. Це патріотичне і сімейне свято вже встигло полюбитися мешканцям багатьох міст України», – йдеться в повідомленні.

Оскільки у Луцьку скасували заходи з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, забіг перенесли з 24 серпня на 28 серпня. Старт – у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки (центральний вхід). Формат забігу – Fun Run, тобто без системи обліку часу.

Учасниками забігів на 2 км (1 коло) та 10 км (5 кіл) можуть стати всіх охочі. Проте кількість учасників обмежена – 300 місць.

Реєстрація можлива до 27 серпня включно. Вартість стартового пакета – 300 грн (без футболки) та 600 грн (з футболкою Joma).

До пакета учасника входять: медаль фінішера, футболка-вишиванка, стартовий номер. Початок видачі стартових пакетів – о 9:00. Час старту – 10:00.

Читати ще: Подякувати Польщі та зібрати 2 мільйони гривень: до Луцька завітав рятувальник-марафонець, який біжить 800 км. Фото

У програмі заходу також передбачені дитячі забіги: 100 м – для малюків до 7 років, ліміт – 50 осіб; 500 м – для дітей віком від 8 до 12 років, ліміт – 50 осіб.

Кожен юний учасник, який попередньо зареєструється на забіг, отримає не тільки медаль фінішера, а й брендову футболку.

Реєстрація дітей безплатна. Всі учасники дитячого забігу отримають пам'ятну медаль. Діти беруть участь у власних вишиванках.

Початок о 10:00 (реєстрація з 9:00).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 24 Серпня 2022 15:29
О Боже!!!!!
Українець Показати IP 24 Серпня 2022 15:39
А відколи то національний сакральний символ України - ВИШИВАНКА стала спортивною майкою ? Споконвіку вишиванку одягали на великі релігійні свята до церкви, йшли в ній до шлюбу, передавали як реліквію у спадок. А ну назвіть того чи ту, хто придумав ту затію ? Скоро будуть бігати у шароварах і червоних сап'янцях !
Іван до Українець Показати IP 24 Серпня 2022 17:03
Ти або монгол, або суміш бульдога з мотоциклом. Але не українець. Вишиванка завжди була повсякденним одягом українців. Почитай українських класиків, подивися українські фільми (Параджанова і інших українських режисерів). І не ляпай, як сорока з лози, про те, в чому ти темний.
До Іван Показати IP 24 Серпня 2022 17:56
Який ти щасливий, Іване, шо не знаєш, який ти дурний ! Дивився я фільми Параджанова, Миколайчука, Саніна, читав українських класиків і ніде не бачив, і ніде не чув, щоби українці у вишиванках крос бігали ! Ти якраз і є, напевно, отой ініціатор кросу з IQ мінус 2 !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus