USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.95

Подякувати Польщі та зібрати 2 мільйони гривень: до Луцька завітав рятувальник-марафонець, який біжить 800 км. Фото

17 Серпня 2022 18:47
Подякувати дружній Польщі за допомогу у війні з росією та зібрати два мільйони гривень на спецобладнання для водолазів-рятувальників і водолазів-піротехніків – таку ціль має київський рятувальник Володимир Сковородка, який за 14 днів планує пробігти 800 кілометрів.

«Ультрамарафон для всіх» стартував 11 серпня в Києві та завершиться 24 серпня, у День Незалежності України, в Варшаві. Сьогодні ж Володимир Сковородка завітав у Луцьк. Тут разом із волинськими колегами, патрульними поліцейськими та іншими бігунами він здійснив забіг до замку Любарта.
Волинський рятувальний Дмитро Журавський, який теж вирішив долучитися до забігу, пробіг у бойовому спецодязі майже чотири кілометри. Для нього це вже четвертий забіг у бойовому одязі.

«Дуже важка траса, але я вирішив підтримати Володимира Сковородку, тому що йому важче долати дистанцію щодня, ніж мені сьогодні пробігти ці чотири кілометри», – сказав Дмитро Журавський.
Сам ультрамарафонець Володимир Сковородка, який біжить вже сьомий день, каже, що найважчим у подоланні дистанції є прокидання зранку та вибіг на дистанцію. В середньому рятувальник долає 61 кілометр щодня, а сьогодні пробіг 70 кілометрів за 5 годин 49 хвилин.

«Я дуже хотів подякувати Польщі, яка надає допомогу нашим жінкам, дітям, нашим службам, військовим. Тому я вирішив пробігти зі столиці в столицю. Сьогодні дистанція дуже добре зайшла, волиняни дуже гостинно зустріли», – сказав Володимир Сковородка.

Він каже, що таких дистанцій раніше не долав. До ультрамарафону готувався, бігаючи щодня зі служби та на службу по 13 кілометрів. Рятувальник сподівається, що йому вдасться добігти до Варшави 24 серпня, аби символічно об’єднати країни.
Разом з колегами щодня долає марафон в режимі онлайн волинський рятувальник Сергій Борков, командир відділення ДПРЧ-6 міста Ківерці.

«Щодня зі мною біжать хлопці, які мене підтримують та допомагають подолати цю дистанцію. Адже самому мені було б дуже важко», – відзначив Володимир Сковородка.
До дійства долучився і благодійний фонд «Українські вогнеборці», який передав волинським рятувальникам 50 протигазів.
Відзначимо, що до марафону можна долучитися онлайн. Для цього на сайті «Ультрамарафон для всіх» ultramarathonforall.org потрібно обрати на мапі довільний відрізок маршруту – від 1 кілометра до повного марафону в 42 кілометри. Зробити благодійний внесок від 50 гривень на рахунок благодійного фонду «Українські вогнеборці» на закупівлю обладнання для рятувальників. Також можна залишити на сайті подяку й теплі слова польському народові.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus