USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку вперше виявили продаж рідин для електронних сигарет без акцизу і дозволів

5 Жовтня 2022 09:23
Волинські податківці вперше встановили факт реалізації рідин для електронних сигарет зі значними порушеннями закону.

Про це повідомили у ДПС у Волинській області.

Зокрема, в одному із магазинів у Луцьку під час проведення фактичної перевірки працівники управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області виявили факт реалізації рідин, що використовуються для електронних сигарет, без наявності ліцензії. Окрім того, рідини перебували в обігу без марок акцизного податку та без дозвільних документів, зокрема без видаткових накладних.

З огляду на викриті порушення працівники Луцького РВП ГУНП у Волинській області вилучили з обігу 187 шт. одноразових електронних сигарет з рідинами, які містять нікотин, без марок акцизного податку на суму 23,4 тис. гривень.

На господарюючого суб’єкта, який реалізовував цей товар, очікують штрафні санкції в сумі 92,4 тис. гривень.

Нагадаємо, що Головне управління ДПС у Волинській області постійно проводить моніторинг та аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж підакцизних товарів.

Волинські податківці встановлюють непоодинокі факти порушень при реалізації підакцизних товарів. Зокрема, лише у вересні 2022 року у ході фактичних перевірок волинського бізнесу встановлено 52 порушення податкового та іншого законодавства. Серед типових порушень – реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку.

Вся виявлена у ході перевірок підакцизна продукція, що перебувала у «тіньовому» обігу – вилучена.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами для електронних сигарет без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером телефону (0332) 777162 (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області), або надіслати повідомлення поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Перший шлюбнаніч Показати IP 5 Жовтня 2022 10:25
Тобто Волинські податківці вперше перевірили магазини і вперше знайшли порушення.
ОДІН. Показати IP 5 Жовтня 2022 10:47
В школах діти курять цю радість.
dmd Показати IP 5 Жовтня 2022 18:49
На олх пачками можна брати з полічним продавців димо-гаджетів із ароматом лайм-сеча кота

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus