USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Вручили державні нагороди луцьким бійцям

25 Серпня 2017 14:58
У день народження міста відзначили тих, хто не шкодував свого життя та здоров’я у боротьбі за незалежність та цілісність України: державні нагороди отримали атовці-лучани.

Державні нагороди бійцям-лучанам вручили під час урочистої академії з нагоди Дня міста 25 серпня.

Ведучий заходу зауважив, що в останні роки Луцьк не надто часто усміхається – занадто багато болю містяни пережили, багато виплакали та вистраждали, ховаючи воїнів-героїв. На знак шани квіти подарували матерям, дружинам та дітям Героїв, які пожертвували життям заради кожного з нас – Героїв Небесної Сотні та полеглих воїнів-учасників АТО.


Державні нагороди атовцям-лучанам вручали виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик та заступник голови Волинської облради Роман Карпюк.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указом президента орденом «За мужність» 3-го ступеня нагородили старшого сержанта 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Віктора Кумецького посмертно. Орден передали матері загиблого Героя Марії Лукашівні та дружині Руслані Володимирівні. Бійцеві був 41 рік, у зону АТО він пішов добровольцем, згодом був мобілізований. Загинув він на Луганщині під час бою у 2014 році. Спочатку був там похований як невідомий солдат, перепохований у 2015 році на Алеї почесних поховань. Рідним та близьким висловили вдячність за Героя.


Відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» отримали капітан медичної служби Тарас Гапанюк, старшина Сергій Денисенко, старший солдат Вадим Данилюк, старший солдат Олександр Карабан, старший солдат Павло Ковальський, солдат Олександр Кролік, солдат Микола Трофімук, рядовий Микола Самчук та рядовий Володимир Харченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus